Z. Kárpát Dániel: szüntessék meg a szervezett bérmunkás-importot!

Z. Kárpát Dániel: szüntessék meg a szervezett bérmunkás-importot!

A Jobbik-Konzervatívok bevezetné a magyar munkavállalói kvótát, amely előírná, hogy csak azok a cégek kaphassanak vissza nem térítendő állami támogatásokat, amelyeknél tíz százalék alatt van a külföldi munkaerő aránya.

A "szervezett bérmunkás-import" megszüntetését, ezáltal a hazai bérek védelmét sürgette hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus azt szorgalmazta:

csak akkor lehessen harmadik világbeli munkaerőt szerződtetni egy állásra, ha a cég igazolni tudja, hogy hazai dolgozó átképzésével nem tudta betölteni a pozíciót.

Pártja korábban bemutatott, magyar munkavállalói kvóta bevezetésére tett javaslatát felidézve kiemelte:

csak azok a cégek kaphassanak vissza nem térítendő állami támogatásokat, amelyeknél tíz százalék alatt van a külföldi munkaerő aránya.

A Jobbik-Konzervatívok közössége nemet mond a megélhetési bevándorlásra, bevándoroltatásra - fogalmazott Z. Kárpát Dániel, felvetve azt is, hogy ágazati minimálbérrel kellene gátat vetni a hazai fizetések lemaradásának.

Arról beszélt, a kormányzat évek óta alacsonyan tartja a hazai béreket és a forint árfolyamát, emiatt pedig százezrek vándoroltak a kontinens nyugati részébe, jobb megélhetés reményében.

Z. Kárpát szerint

a kormányzat semmit nem tett e folyamat megfordítására, miközben "büntető típusú, brutálisan magas adókkal" sújtja az országban élőket; példaként az áfa 27 százalékos mértékét hozta fel.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)