Z. Kárpát Dániel: Támogassák minden magyar gyermek iskolakezdését 100 ezer forinttal!

Z. Kárpát Dániel: Támogassák minden magyar gyermek iskolakezdését 100 ezer forinttal!

Két év alatt 40 százalékkal drágultak az iskolaszerek - hívta fel a figyelmet az ellenzéki párt alelnöke, aki szerint gyerekenként 50-75 ezer forint is lehet a beiskoláztatás.

Hamarosan becsengetnek, ez a táska pedig irgalmatlanul nehéz lesz bizonyos magyar családok esetében, ezért követelünk százezer forintnyi iskolakezdési támogatást minden magyar gyermek számára! - fogalmaz videójában a Jobbik alelnöke.

Z. Kárpát Dániel szerint az, hogy előrehozzák a családi pótlékot, semmifajta támogatást nem jelent, hiszen a következő hónapban ez hiányozni fog a kasszákból.

A politikus rámutatott: Érdemi segítség kell minden magyar családnak, mert gyerekenként 50-75 ezer forint is lehet a beiskoláztatás, amihez hozzá kell járulni.

A mi ötletünk pedig egyértelmű: százezer forint támogatást gyerekenként, mindez pedig megvalósítható egy-két nagyobb állami beruházás árának a feléből vagy harmadából

Ha pedig szavazni kell, még mindig a magyar családokra és a gyermeket nevelő magyar családokra fogunk szavazni - tette hozzá az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Mint nemrég megírtuk, a Fidesz-kormány fejenként 100 ezer forinttal támogatja a határon túli magyar diákok családját, de a magyarországiaknak csak az előrehozott szeptemberi családi pótlék jut.

Z. Kárpát Dániel korábban azt mondta, ezt igazságtalanságnak tartja, szerinte nem szabad megkülönböztetni a magyar gyerekeket. A Jobbik alelnöke felidézte: a családi pótlék összege immáron 2008 óta változatlan, és „azóta eszi, zabálja értékét az infláció”. Az ellenzéki párt azonnali hatállyal megduplázná a családi pótlék összegét, és a gyermekek érdekeinek védelmében Családi Kártyán folyósítaná azt. A Jobbik ezenkívül a családi adókedvezményt is megduplázná.

(Címlapkép: Tankönyvosztás a Gyáli Bartók Béla Általános Iskolában 2020. augusztus 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd)