Egységben Magyarországért: a gyenge forint a Fidesz-KDNP ezermilliárdos különadója

Egységben Magyarországért: a gyenge forint a Fidesz-KDNP ezermilliárdos különadója

Online sajtótájékoztatót tartott Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője és Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselője „Duplájára nőtt az MNB inflációs előrejelzése: a pénzromlás drámai ütemét az Orbán-kormány képtelen kezelni” címmel.

„A napokban borzolta a kedélyeket az, hogy Matolcsy György – azon túl, hogy állandóan az alapítványaival foglalkozik – a Wikipédia szerkesztésének különböző irányelveit osztotta meg a szélesebb közvéleménnyel, miközben a másik oldalról azt látjuk, hogy az inflációs előrejelzések már nem tartják kizártnak azt, hogy akár 10 százalékos is lehet a pénzromlás üteme és a magyar forint is rekord gyengeségű”

– kezdte a sajtótájékoztatót Z. Kárpát Dániel és felelevenítette, hogy ellenzékben Orbán Viktor még azt hangoztatta, hogy a forint válság megoldásának kulcsa a miniszterelnök lecserélésében rejlik.

A Jobbik alelnöke egyetértett Orbánnal abban, hogy a miniszterelnök leváltása és a Magyar Nemzeti Bank működésének, alapfilozófiájának teljes átalakítása jelentheti azt a kulcsot, amely valódi, pozitív irányú változáshoz vezethet.

Z. Kárpát kihangsúlyozta, hogy bár a Fidesz nem szereti kirakni a kirakatba, de a forint drámai romlása részben tudatos folyamat eredménye, ugyanis Orbán ezzel igyekszik kedveskedni a nemzetközi szövetségeseinek és a nagy exportáló cégeknek.

„A gyenge forint a Fidesz-KDNP ezermilliárdos különadója, hiszen minden egyes termék árába beépül a gyenge forint negatív hatása”

– jelentette ki Z. Kárpát Dániel és hozzátette, hogy az is látszik, hogy a kormány nem ellensúlyozza az árak folyamatos emelkedését.

„Pont a Magyar Nemzeti Bank – amely ellenzéki elfogultsággal nehezen vádolható – erősítette meg a napokban, hogy maximum 1 százalékkal képes fékezni a 10 százalékosra is nőhető inflációt az a csomag, amiről Orbánék azt állítják, hogy bizony ez meg fogja az árak növekedését”

– fejtette ki.

Varju László beszédét a friss inflációs jelentéssel kezdte, amely szerint akár 10 százalékos infláció is elképzelhető, míg a Magyar Nemzeti Bank elnök meg sem próbál érdemben tenni a magyar gazdaság és a magyar emberek megmentéséért.

„Az Egységben Magyarországért pártja szerint egészen szégyenletes, hogy miközben a magyar forint hetek óta ingadozó állapotban van – mondhatni intenzív osztályon fekszik –, miközben a komplett magyar gazdaságot lélegeztetőgépek és csövek tartják életben, aközben Matolcsy György a Wikipédia átalakításával foglalkozik”

– jelentette ki Varju.

A DK alelnöke szerint egyértelmű, hogy Matolcsy és Orbán teljes alkalmatlansága mutatkozik meg abban, hogy miután szétrombolták a magyar gazdaságot, azután szemlesütve menekülnek a romok alól és tudomást sem vesznek a problémákról, amelyek magyar családok tömegeit teszik tönkre.

„Legyen világos, hiába próbál Orbán másra mutogatni a gazdasági összeomlás és a rekord ütemű infláció elsőszámú felelőse a magyar kormány és a magyar jegybank”

– jegyezte meg a DK politikusa, aki szerint Orbánék már nem is akarnak szembenézni tetteik következményeivel.