Túlfűtött migránsfóbia Zalaszentmártonon: „behordják a fekát Afrikából”

Na ez azért már sok...

A 24.hu vette észre, hogy a község hivatalos Facebook-oldalán egy meglehetősen elborult vélemény látott napvilágot, mindez a kormánypárti Magyar Hírlap egyik cikkének megosztása alatt.

Az önkormányzat nevében valaki a következőket írta az egyébként migrációval foglalkozó cikk alá:

  • Soros György a láthatatlan háttérhatalom helytartója.
  • Ez a hatalom egy tervet akar végrehajtani, amelynek lényege az európai nemzetek felszámolása, elsősorban Németország végleges meggyengítése.
  • A terv szerint Európát „be kell keverni alacsony intelligenciájú színes bőrű egyedekkel”.
  • Utóbbihoz hozzátartozik, hogy Zalaszentmárton álláspontja szerint „akinek van szeme az látja, hogy 80 százalékban fiatal kanokat hoznak be”.
  • Nincs akadály, most majd akár repülőgépekkel is „behordják a fekát Afrikából”.
  • „Itt a sárga veszedelem”.

A hozzászólás mostanra eltűnt az oldalról, a képet azonban a 24.hu-nak sikerült elmenteni.

A portál megkereste a település független polgármesterét, Dancs Szilveszter Zoltánt, aki bár elmondta: nem ő írta a bejegyzést, de annak teljes tartalmával egyetért, és gratulált a rejtélyes szerzőnek. Azt is kijelentette a 24.hu-nak, hogy nem lát semmilyen rasszista utalást sem a kommentárban, majd azt is hozzáfűzte:

„Ne hozzanak ide 80 százalékban kanokat!”

Szerinte egyébként nemcsak az önkormányzat, hanem az egész falu így gondolja. Dancs Szilveszter Zoltán azt is leszögezte: Zalaszentmártonban véleményszabadság van, mindenki azt ír és mond, amit csak gondol. A polgármester arról is beszámolt, hogy korábban az ellen is felléptek, amikor törvényesen befogadott menekülteket nyaraltatott volna a Migration Aid nevű szervezet a Balatonnál.