Egy német televízió szerint felelőtlenség, hogy telt ház lehet az Eb-n a Puskás Arénában

Egy német televízió szerint felelőtlenség, hogy telt ház lehet az Eb-n a Puskás Arénában

A német állami televízió készített kisfilmet a közelgő páneurópai kontinenstornáról. A csatorna stábja azokon a helyszíneken forgatott, ahol a mérkőzéseket is rendezni fogják majd - vette észre a Népszava.

A magyar fővárosi helyszínnel kapcsolatban elhangzott, hogy bár a fertőzöttek és elhunytak aránya a lakosság számához viszonyítva Magyarországon világ szinten is a legmagasabbak közé tartozik, mégis Budapest lesz az egyetlen helyszín a kontinenstornán, ahol telt ház előtt rendeznek Eb-mérkőzéseket.

Mint ismert, június 15-én a címvédő portugál csapat látogat hozzánk, majd 19-én a világbajnok francia válogatott érkezik hozzánk. 23-án a francia és a portugál csapat csap össze a Puskás Arénában. 27-én pedig egy nyolcaddöntőt rendeznek Budapesten.

A ZDF riportere szerint óriási felelőtlenség Magyarország részéről, annak ellenére is, hogy magas az átoltottsági arány, mivel a magyar lakosság olyan vakcinákat is kapott - Sinopharm és Szputnyik -, amiket az Európai Unió nem hagyott jóvá.

Szabó Gergő, a magyar válogatott sajtófőnöke úgy reagált a döntésre, hogy

„a telt házról nem a Magyar Labdarúgó Szövetség, hanem a járványügyi hatóságok döntöttek, ezért az MLSZ nem tudja kommentálni ezt a döntést. Csak azok szurkolhatnak a helyszínen, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, a külföldieknek két negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük."

A ZDF különös figyelmet szentelt annak, hogy a magyar miniszterelnök rendkívül szereti a labdarúgást, amelyet mi sem bizonyít jobban annál a ténynél, hogy 2010 óta 700 milliárd forint közpénzzel támogatták azt. Megjegyezték, hogy a támogatások nagyrészét az a Felcsút kapta, amelyet a miniszterelnök alapított és amely a kiemelt támogatások révén ebben az idényben a második helyen végzett az NB1-ben.