Jobbik: Migránsmunkások betelepítése helyett a magyar fiatalok szülőföldön való boldogulását kell segíteni

Jobbik: Migránsmunkások betelepítése helyett a magyar fiatalok szülőföldön való boldogulását kell segíteni

A konzervatív párt álláspontja szerint nem normális az, hogy a kínai akkumulátorgyárak kiszolgálására idegenek százezreit telepítik hazánkba, miközben a magyar fiatalok a jobb élet reményében kénytelenek külföldre költözni.

A Jobbik-Konzervatívok országjárással egybekötött aláírásgyűjtésbe kezdett, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a Fidesz-kormány által Magyarországra telepítendő félmillió vendégmunkás jelentette problémára. Ennek keretén belül Gyöngyösi Márton, a párt elnöke és EP-képviselője, valamint Sas Zoltán országgyűlési képviselő és nemzetbiztonsági szakpolitikus pénteken Gyömrőn tartott sajtótájékoztatót.

2015 óta az Orbán-kormány azzal riogatja az embereket, hogy egy úgynevezett "Soros-terv" értelmében Magyarországra a világ különböző pontjairól migránsok érkeznek, akik elveszik a magyarok munkáját, és megmondják az ország kulturális egységét – utalt a Fidesz migránsozós propagandájára Gyöngyösi Márton.

Azt nem tudjuk, hogy Soros-terv létezik-e, de azt tudjuk, hogy Orbán-terv létezik. Ő maga hirdette meg, hogy a kormány 500 ezer migránsmunkást készül betelepíteni Magyarországra. Egy 9,5 milliós országban félmillió idegen jelenléte súlyosan megbontaná a nemzet kulturális egységét.

A pártelnök hozzátette: ezen kívül az olcsó vendégmunkások leszorítanák az amúgy sem túl magas munkabéreket. Hangsúlyozta: a Jobbik-Konzervatívok mindig felemelte a hangját ezzel szemben, mert egy normális országban nem fordulhat elő, hogy fiatalok százezrei menekülnek el a szülőföldjükről, a hazájukból a jobb élet reményében, és távoznak Nyugat-Európába, a helyükre pedig akkumulátorgyárakat telepít a kormány, ahova a Fülöp-szigetekről, Indonéziából, Mongóliából, Bangladesből hoz be munkásokat százezrével.

A Fidesz-kormány próbálja úgy beállítani, mintha itt vendégmunkásokról volna szó. Nem, szó nincs vendégmunkásokról, mert a vendégeket általában hívni szokták, azokat a munkásokat pedig, akik a hazánkba érkeznek, nem hívta ide senki – mutatott rá Gyöngyösi Márton.

Nem vendégmunkásokról van szó, hanem migránsmunkásokról, akik Magyarországra érkeznek, és jó eséllyel itt is fognak maradni, megbontva az ország kulturális egységét.

Németországban, ahová a német ipar fejlődése érdekében hívtak be vendégmunkásokat, nem csak korlátozott időre maradtak a vendégmunkások, hanem ott is maradtak, sőt családegyesítés okán egyre többen lettek, és néhány generáció alatt több millióra duzzadt az idegenek száma, és megbontották Németország kulturális egységét – emlékeztetett a konzervatív párt elnöke.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökeként Sas Zoltánnak továbbra is komoly aggályai vannak a biztonsági kérdésekkel kapcsolatban, ami az ázsiai vendégmunkásokat illeti.

Továbbra is hiányolom, hogy nem nyilatkoztatják őket, hogy a Magyarországra érkezésük előtt voltak-e büntetve, és ha igen, akkor mikor, milyen bűncselekményért, illetve letöltötték-e a büntetésüket.

A törvényi szabályozás ugyan lehetővé teszi, hogy ezt megtegyék a hatóságok, de ekkora létszámban érkező embertömeg esetén, ez gyakorlatilag végrehajthatatlan. Sas továbbra is komoly kockázati tényezőnek értékeli azt is, hogy a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok nem tudják ellenőrizni azt, hogy a hazánkba érkező idegenek álltak-e kapcsolatban valamilyen terrorszervezettel.

Ez komoly biztonsági kockázatot fog jelenteni Magyarország és a magyar emberek számára, hiszen ezek a munkavállalók nem zárt táborokban fognak dolgozni, hanem a társadalom többi tagjával együtt közösen fogják élni a mindennapjaikat.

Az ellenzéki politikus nem állítja, hogy ezek az emberek bűnözők vagy terroristák lennének, hanem azt hiányolja, hogy a magyar állam nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy hitelt érdemlő háttérellenőrzést végezzenek rajtuk. Szerinte az államtitkárok nem tudtak megnyugtató válaszokkal szolgálni a kérdéseire. Hangsúlyozta végül azt is: senkinek sem mindegy, hogy milyen emberekkel él együtt.

(Címlapkép és fotók: Gyöngyösi Márton és Sas Zoltán Gyömrőn - Béli Balázs/Alfahír)