A kormány ázsiai migránsmunkásokkal helyettesítené a magyarokat, a Jobbik ezt akarja megakadályozni

A kormány ázsiai migránsmunkásokkal helyettesítené a magyarokat, a Jobbik ezt akarja megakadályozni

A konzervatív, ellenzéki párt szerint nem csak a lakosságcsere fenyegeti a miskolciakat, de a város vízellátását biztosító alsózsolcai vízbázis fölé építendő akkumulátorfeldolgozó-üzem is. Országos szinten pedig akár több százezer ázsiait telepíthetnek be.

A Jobbik-Konzervatívok aláírágyűjtésbe kezdett a migránsmunkásáradat megállítására és a magyar munkahelyek megvédéséért. Ennek keretében két héten keresztül járják az országot, ezért Dudás Róbert, a párt országgyűlési képviselője és Szarka Dénes jobbikos önkormányzati képviselő Miskolcon tartott sajtótájékoztatót kedden. Miskolc azért is fontos helyszín, mert a közeli Alsózsolcára egy évi 10 ezer tonna kapacitású akkumulátorfeldolgozó üzemet terveznek építeni.

A kormánynak van egy nagyon gonosz terve, és nyugodtan elmondhatjuk, hogy nagyon eltökélt, hiszen már törvényt is alkotott róla: 500 ezer migránsmunkást akarnak behozni Magyarországra

– mondta el Dudás Róbert.

Hozzátette: teszik mindezt úgy, hogy Orbán már évekkel ezelőtt elmondta, "ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok". Orbán Viktor a szavak szintjén harcol a migráció ellen, a gyakorlatot tekintve viszont támogatja, hiszen kormánypárti és Fidesz-közeli oligarchák és cégek hajtják végre a vendégmunkások betelepítését – magyarázta az ellenzéki politikus.

Az országszerte elindult aláírás célja megakadályozni, hogy hazánkból bevándorlóországot csináljon a Fidesz.

Dudás hangsúlyozta: már több ezren megérkeztek hazánkba, és a következő hónapokban több tízezren, összességében pedig ötszázezren fognak érkezni Magyarországra. Ezek az ázsiai emberek le fogják törni a magyarok európai, sőt közép-kelet-európai szinten jelenleg is alacsony bérét.

A konzervatív politikus kiemelte:

Nem csak a béreket fogják letörni, de az ezer éves történelmünk során mindvégig megőrzött európaiságunkat és a kultúránkat is veszélyeztetik, hiszen minden huszadik Magyarországon élő ember migráns lesz.

A Jobbik-Konzervatívok közössége éppen ezért becsületbeli ügynek és köteleségének tekinti, hogy a kormányt letérítse erről a hibás útról, és ezért mindent meg fognak tenni a parlamenten belül és kívül is. Az aláírásgyűjtéssel egybekötött országjárást is azért szervezi a konzervatív párt, mivel a kormánypárti propagandává züllesztett közmédia és a fideszes médiumok nem tájékoztatják az embereket megfelelően. Az a céljuk, hogy felsorakoztassák maguk mögé a migránsmunkások betelepítését ellenző magyar embereket, és ezzel a támogatással politikai pártként tudjanak ellene tenni.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy ha a kormány terve megvalósul, akkor nem csak a mi jelenünket és jövőnket, de a gyermekeink és unokáink jövőjét is tönkreteszik, és végérvényesen kisiklatják ezt az országot.

Dudás Róbert rámutatott: amennyiben sikerül megállítani a migránsmunkás-behozatalt, akkor el lehet kezdeni tárgyalni arról, hogy normális béreket kapjanak a magyarok, hiszen csak emberhez méltó megélhetést biztosító bérek mellett lehet megállítani az elvándorlást, és hazacsábítani a külföldre távozott magyarokat.

Miskolcon nagy volt az érdeklődés: az emberek érzik, hogy a jövőjük múlik a migránsügyön.

A szót átvevő Szarka Dénes a téma miskolci vonatkozásait emelte ki:

• Alsózsolcán egy olyan vízbázis fölé akarnak építeni egy veszélyes hulladékot feldolgozó üzemet, ami a környék, így Miskolc vízellátásához is nélkülözhetetlen.

• Az önkormányzati képviselő örül, hogy autóipari cégek érkeznek a környékre, hiszen minden iparűzési adóra szüksége van a kormány által kivéreztetett önkormányzatnak. Ennek ellenére aggódik, hogy ebben a munkaerőhiányos környezetben kiket fognak alkalmazni.

Mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a kormány számára nem szempont, hogy magyar munkavállaló normális bérért dolgozhasson, és így normális életet élhessen. Az az egyetlen szempont, hogy valaki kiszolgálja a külföldi multikat.

Szarka Dénes hangsúlyozta, hogy mind a veszélyesüzemek építése, mind a migránsmunkások betelepítése ellen tiltakozni fog a Jobbik-Konzervatívok helyben és országszerte is.

Elmondta: a kormány célja a lakosságcsere, a konzervatív, ellenzéki párt célja pedig az, hogy ezt megakadályozza.

Gyöngyösön szintén hasonlóan vázolta fel a vendégmunkások tömegei okozta helyzet veszélyeit Dudás Róbert képviselőtársával, Sas Zoltánnal együtt. A jobbikos sajtótájékoztató egy pontján pedig több vendégmunkás is felbukkant a helyszín közelében.

(Címlapkép és fotók: Béli Balázs/Alfahír)