Z. Kárpát Dániel: Sajnos egyre több helyen láthatunk ázsiai vendégmunkások számára épült szállókat

Z. Kárpát Dániel: Sajnos egyre több helyen láthatunk ázsiai vendégmunkások számára épült szállókat

Szerinte migránsmunkás-szállók építése helyett inkább a magyarok szülőföldön való lakáshoz jutását támogassa tízmilliárdokkal a kormány.

Z. Kárpát Dániel a Jobbik-Konzervatívok alelnöke szerdán Kőbányára látogatott annak okán, hogy ott több ázsiai migránsmunkások számára fenntartott úgynevezett "munkavállalói hotel" (leánykori nevén munkásszállás) található. A politikus szerint ezekből országszerte egyre többet láthatunk.

Az ázsiai migránsmunkások, a harmadik világ szervezett módon ideérkező dolgozói egyre nagyobb számban fognak megjelenni ilyen helyeken!

A Fidesz-kormány nem most kezdte azt a munkásszálló-építési programot, amelynek során a magyar adófizetők pénzéből idegen vendégmunkásoknak épít, illetve NER-közeli vállalkozókkal éppíttet munkásszállókat, valamint támogatja ilyenek létesítését – emelte ki az ellenzéki politikus.

2017 és 2020 között 35 létesítményre már több mint 11 milliárd forintot különítettek el és költöttek el erre a célra. 2021-ben pedig 12 újabb létesítmény részére újabb 5 milliárd forintot különítettek el.

Ezeket deklaráltan ilyen munkásszállók építésére szánták – szögezte le Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik-Konzervatívok arra szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le a szervezett vendégmunkás-importtal kapcsolatos, tömeges munkásszálló-építést. Azután pedig nyissa meg ezeket a forrásokat és építsenek belőle bérlakásokat magyaroknak, magyar munkavállalók számára – hangsúlyozta az ellenzéki politikus. Szerinte a legfontosabb cél, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson.

Az akkumulátorgyárakban dolgozó migránsmunkásokat a kormány tízmilliárdokkal támogatja az adófizetők pénzéből az által, hogy luxusapartmanokat építenek számukra – hangsúlyozta.

Követeljük, hogy a kormány fejezze be a munkássázlló-építést, és ezeket a pénzeket csoportosítsa át egy bérlakásprogramba!

A Jobbik-Konzervatívok ezzel kapcsolatban ki is dolgozott egy szakmai koncepciót, amit letesznek a parlament asztalára, aztán várják a kormány reakcióját – mondta a jobbiksu képviselő, majd hozzátette: az ázsiai migránsmunkások közvetett vagy közvetlen támogatása helyett a szülőföldön való boldogulást kell támogatni.

(Címlapkép: Jobbik-Konzervatívok/facebook)