Micsoda szerencse: a földbe ássák a villanyvezetéket Balatonalmádiban, pont az államtitkár házánál

Az Index cikke szerint szerencsés ember lehet Kovács Zoltán államtitkár, Pápa volt fideszes polgármestere.

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkárnak Balatonalmádiban van egy háza, nagyjából fél kilométerre a víztől.

Az ingatlan a gyerekei nevén van, Kovácsnak és feleségének haszonélvezeti joga van a házon.

A nyaralásokat nagyon megzavarhatta a 22 kilovoltos villanyvezeték, ami a ház fölött húzódik, ám Kovács szerencséjére az E.On úgy döntött, hogy a vezetéket beássa a föld alá.

Na persze nem mindenhol, csak egy bő kétszáz méteres szakaszon, épp ott, ahol az államtitkár háza is van.

Az Index megpróbált utánajárni, ki döntött így. Az E.On szerint azért van szükség a munkálatokra, mert a vezeték melletti egyes ingatlanok felújításakor az épületek veszélyesen közel kerültek a vezetékhez. A cég emellett egy külső tervezőre hivatkozott. Ez a veszprémi Rope-Vill, az a vállalkozás, ami 2011-ben Pápán csinálta a bicikliút kivilágítását, ekkor Kovács még a város polgármestere volt.

Frissítés: A Jobbik elítéli Kovács Zoltán államtitkár balatoni urizálását

A fideszes oligarchamódszerek állatorvosi lova ez az eset – fogalmazott pénteki közleményében Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője. Az ellenzéki politikus úgy vélte, az átlag balatonalmádi és az átlag magyar lakosra efféle luxusberuházást nem pazarol az áramszolgáltató, azt csak egy fideszes politikusnak teszik meg, ugyanis

„újfent bebizonyosodott, Magyarországon a fideszes párttagkönyv a személyi igazolványt helyettesítő alapokmány lesz”,

amely nélkül csak másodrendű állampolgár lehet valaki saját hazájában.