2017. 03. 16. 13:47

Titkolóznak a metrókorrupciót vizsgáló munkacsoportnál

Március 9-én tartotta meg első ülését a 4-es metró építésével kapcsolatos korrupciós ügyeket vizsgáló fővárosi munkacsoport, de az erre szóló meghívót nem tették nyilvánossá, azt csak a meghívott tagok kapták meg – mondta Tokody Marcell fővárosi jobbikos képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján, felhívva a figyelmet, hogy így a sajtó sem vehetett részt az egyébként nagy érdeklődésre számot tartó eseményen.

A politikus azt mondta, az ülésen rá is kérdezett arra, hogy a jövőben nyílt, vagy zárt ülésekre lehet-e majd számítani, és azt a választ kapta, hogy nyilvánosak lesznek. Mivel nyilvános, ezért Tokody Marcell kikérte az ülésről készült hanganyagot,

de azt a munkacsoport titkársága megtagadta.

A jobbikos képviselő emlékeztetett, hogy Tarlós István főpolgármester a sajtón keresztül azt üzente neki, kérje tőle a hangfelvételt, és akkor meg fogja kapni. Ezt a képviselő csütörtökön megtette, és jelenleg is várja a választ.

„Érthetetlen, hogyha a Fidesznek nincs takargatnivalója a metrókorrupció kapcsán, akkor miért van az, hogy a munkacsoport ülései gyakorlatilag zártak”

- fogalmazott a fentiekre utalva Tokody, kiemelve, hogy a Jobbik a nyilvánosság pártján áll, ahogyan tette azt akkor is, amikor kikérte és nyilvánosságra hozta a 3-as metró állapotfelméréséről szóló tanulmányt.