Gratulálunk az év ellenőrének!

Ilona 26 éve üldözi a bliccelőket, most munkáját a jeggyel és bérlettel utazók is elismerték.

A huszonhét éve jegyellenőrként dolgozó Dankó Ilona lett a 2016-os év legjobb ellenőre. Őt az ügyfelek szavazatai alapján választották meg: a második alkalommal odaítélt címre hat jegyellenőrt jelölt a BKK, kiválasztásuk objektív, szakmai szempontok alapján történt, a teljesítménymutatókon kívül figyelembe vették azt is, hogy a kiválasztott ellenőrökkel kapcsolatban ne legyen jogos utaspanasz. A hat jelöltről bemutatkozó videó készült, amelyekre 2017. február 27-étől március 6-áig lehetett szavazni a BKK Facebook-oldalán.

Mint írják, 

"a jegyellenőrökről készített videók népszerűek voltak: a felhasználók egy hét alatt több mint 365 ezerszer tekintették meg, és 380 alkalommal meg is osztották, azaz népszerűsítették azokat. A megadott határidőig  több mint 5700-szor jelezték pozitív véleményüket ügyfeleink a jelöltek videói alatt. A legtöbb szavazatot – összesen 1710-et – Dankó Ilona kapta, így a Budapesti Közlekedési Központ ügyfeleinek szavazata alapján ő lett a 2016-os év legjobb jegyellenőre."

Ilona – ahogy az a róla készült videóban is elhangzik – 27 éve dolgozik ellenőrként Budapest közösségi közlekedési vonalain, munkáját így nagy rutinnal végzi.

Az ellenőrökről készült videók egyébként valóban egyre népszerűbbek. Ezt például több mint 80 ezren tekintették meg és nagyon sokan meg is osztották:

Videóra vették: így bunyózott az utassal a BKV-ellenőr a Széll Kálmán téren

Az ellenőr társa közben próbálja megakadályozni, hogy a felvétel elkészüljön. A nő azt kiabálja, hogy az utas a kollégájára támadt. A videót a szereplők személyiségi jogai miatt elhomályosították.