Felborzolta a kedélyeket a gyilkosság Nyírturán

"Nyugodt, csendes település Nyírtura, békés település ez. 1958 óta lakom itt, nem is emlékszem még hasonlóra sem"

- mondta érdeklődésünkre egy helyi polgárőr, akit a gyilkosság kapcsán kerestünk meg.

Nem is nyírturai, kiskunfélegyházai - mondta annak kapcsán, hogy maga a feltételezett elkövető sem helyi. Azt viszont továbbra sem tudni, hogyan keveredett a faluba a gyilkos. 

Mivel a nyomozás még tart, a gyilkosság indítékáról nem tudni semmit.

Az biztos, hogy a helyieket nagyon felzaklatta az eset, különösen annak fényében, hogy még a kisebb bűncselekmények is ritkaságszámba mennek az egyébként fejlődő, növekedő településen.

Mint ismert, vasárnap nyírturai otthonában holtan találtak egy 84 éves asszonyt. A helyszíni szemle adatai és az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint a nő halálát bántalmazás okozta.

A megyei rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen emberölés gyanúja miatt indított nyomozást. A nyomozók Kiskunfélegyházán néhány órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény gyanúsítottját. A rendelkezésre álló adatok szerint R. Róbert 41 éves helyi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy április 7-én több késszúrással megölte az asszonyt.

R. Róbertet emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

A Pintéri rend: újabb öregezés áldozata lett egy 84 éves asszony Nyírturán!

A Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete szerint az elmaradt Pintéri „rend”teremtés lelkén szárad ez az újabb tragédia is.

A párt szerint a gyilkosság pedig ismét a nagyon is létező cigánybűnözés egyik borzasztó példája, mely a hírhedt „öregezés” esetét valósította meg, "ahol szintén cigány származású elkövető által, idős, védekezésre képtelen magyar ember ellen irányult a kegyelmet nem ismerő rasszista rémtett."

Mint írják, a Jobbik kormányra kerülésével nem vár majd a valódi rend, s a tisztességes polgárok védelmének megteremtésével, s kemény, határozott, de igazságos törvényi erővel lép majd fel a cigánybűnözés, s minden bűnözési forma ellen.