Zseniális: míg Orbán visszatáncolt Brüsszelben, képviselőtársa itthon sorosbérencezte az EU-t

Orbán meghátrált, de Hollik István, a KDNP képviselője sajtótájékoztatón folytatta a szájkaratét.

Orbán meghátrált Brüsszelben: működhet a CEU, feltételekkel jöhetnek a fiatal migránsok

Nem először bizonyosodik már be, hogy Orbán Viktor harcos retorikája inkább csak itthonra szól, de Brüsszelben már sokkal simulékonyabb és megengedőbb, ha nyomás alá helyeződik. Miközben az elmúlt napokban a Fidesz-propaganda a Magyarországot védelmezőkre és hazaárulókra osztotta CEU-ügyben a politikai palettát, a kormányfő lényegében úgy tűnik, hogy kapitulált Brüsszelben, sőt, most már migránsokat is hajlandó lenne Magyarország területére beengedni.

Mint mondta, a Fidesz-KDNP azt követeli, hogy árulják el, miről tárgyalt Soros György két napon át titokban az Európai Unió legfontosabb vezetőivel, szerinte ugyanis egyértelmű: Soros György azért volt Brüsszelben, hogy nyomást gyakoroljon Magyarországra.

"Soros György és Brüsszel azt akarja, hogy Magyarország adja fel a szuverenitását a bevándorláspolitikában, és ne álljon útjába annak a tervnek, hogy az Európai Unió vezetői migránsokkal akarják elárasztani Európát" - fejtette ki a kormánypárti képviselő.

Hollik István, aki talán még nem értesült a Brüsszeli eseményekről, hangsúlyozta, hogy soha nem engednek az ilyen típusú nyomásgyakorlásnak.

Hollik elárulta azt is, mi a megoldás a harc megvívásához: "a magyaroknak a nemzeti konzultáció jelenti az egyetlen hatékony eszközt a Soros Györgytől és Brüsszeltől érkező nyomásgyakorlással szemben".