Németh Szilárd körei is hasítanak a Quaestor-vagyonból - Az egyik budapesti szállodát szerezték meg

Nem marad parlagon.

A Svábhegy tetején fekvő, 70-80 szobás, 4200 négyzetméteres bruttó területtel bíró épület és a hozzá tartozó 8500 négyzetméteres telek március 6-án mindössze 635 millió forintért került a Rooof Hungary Zrt. tulajdonába, holott a tehermentes szálloda értékét korábban Tarsoly Csaba, a Quaestor igazgatója 1,5-2 milliárd forintra becsülte.

Ami nem is lehet túlzás, mivel a kerületi építész szabályzat szerint már nme lehet hasonó magasságú épületet felhúzni arra a környékre, ám ezzel látszólag nem törődött a végelszámoló Patik, Varga és Társaik Zrt., ami ilyen nevetségesen alacsony áron adtaa tovább az ingatlant.

A szállodaépületben feltehetőleg BudaBaron néven nyílik majd új luxusszálloda, melyet a Rooof Hungary Zrt. tulajdonosaiként Asztalos Gabriella és egy holland dizájner, Marcel T. L. G. Wanders birtokol majd.

Asztalos Gabriella úgy nyilatkozott a tervről egy januári, Fix tévének adott interjújában, hogy három év múlva lesz kész, és

"a magyaroknak meg kell érnie hozzá, rá kell hangolódnia, meg kell értenie".

Bizonyára teljesen véletlen, hogy a Rooof Zrt. ügyvezetője egy bizonyos Asztalos Dávid - Asztalos Gabriella öccse -, aki a Fidelitas XVII. kerületi csoportjának elnökeke, és egy ideig Németh Szilárd titkáraként vívta a rezsiharcot, de a nemzetpolitikai munkacsoport tagja is volt.

Az ifjú titán neve ismerősen csenghet a fogyasztóvédelem körüli trükközések és egy gyanús hátterű fuvarozócég kapcsán, ám a hotelbizniszben ő és testvére is teljesen járatlannak számítanak, így gyanítható, hogy nem ők keverik a lapokat, és valaki más finanszírozza a bulit.

Asztalos Dávid március 8-án, tehát két nappal az ingatlan megszerzése után tett közzé álláshirdetést a Facebookján, a budai Hegyvidékre kerestek irodavezetőt, "kimagasló bérezés és prémium munkakörnyezet".

Úgy tűnik azonban, hogy Mészáros Lőrinc mellett a fideszes érdekkörök többi szereplője is szeretne belecsapni a Quaestor-lecsóba, amíg van mire rátenniük a kezüket.

Kapkodni azonban senki sem fog, hiszen az eredeti értékhez képest röhejesen alacsony végelszámolói árak egyelőre nem teszik vonzóvá a brókercég ingatlanait. Épp ezért elképzelhető, hogy a mostani üzlet a nyilvánvalón túl az árak jövőbeli letörését is szolgálhatta.