Magyar Péter azt kéri Gulyás Gergelytől, legalább ő ne hazudjon

Magyar Péter azt kéri Gulyás Gergelytől, legalább ő ne hazudjon

Még a kormányinfó kezdete előtt kiosztotta a kormányt és a kancelláriaminisztert a NER-ből katapultált pártalapító, leszögezve: "nem vagyok háborúpárti (...) nem vagyok és nem is leszek baloldali".

"Kérlek, ne hazudjatok, legalább Te ne! Nem vagyok háborúpárti. Fontosnak tartom, hogy Magyarország és egész Európa kimaradjon a háborúból. Nem támogatom fegyverek szállítását Magyarországon keresztül. Fontosnak tartom, hogy a nagyhatalmak mielőbb tárgyalóasztalhoz üljenek, hogy a két éve tartó vérontás végre lezárható legyen" - rögzítette álláspontját csütörtöki posztjában a több százezres tüntetést összehozó Magyar Péter, aki most főként Gulyás Gergelynek üzent, akivel korábban közeli kapcsolatot ápolt.

Az újdonsült pártalapító leszögezte: jómagam valóban aggódom a kárpátaljai magyarságért és minden diplomáciai erőfeszítést támogatok, amely akár az életük megóvásában, akár a kisebbségi jogaik visszaszerzésében segít. Leszögezte, az agresszor Oroszország, ő a támadó fél. A háborút Putyin kezdte és ő tudja befejezni.

Kérlek, ne hazudjatok! Legalább Te ne! Nem vagyok és nem is leszek baloldali

- tette egyértelművé Magyar, hozzátéve:

"Nem mintha egy polgári demokráciában, akár konzervatívnak, akár baloldalinak, akár liberálisnak, akár jobboldalinak lenni szitokszó lenne. Tudod, milyen családból jövök, tudod miért harcoltam Veled 20 éve. Én ugyanaz az ember maradtam. Ha én baloldali vagyok, akkor hozzám képest Orbán Viktor egy tőről metszett szocialista és egyben államkapitalista. Elég megnézni kormányzása tizennégy évét."

Továbbra is elsősorban Gulyásnak címzve úgy folytatta, fontosnak tartja az illegális migráció elleni küzdelmet és egy szigorú uniós migrációs politika kialakítását.

"Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy miközben milliárdokat költötök az aljas, hazug propagandával történő lejáratásomra, az ország éppen a csőd felé robog. Az első negyedévben elértük az egész évre tervezett költségvetési hiánycélt. Adjatok számot a magyar embereknek, hogy a júniusi választások után milyen brutális megszorításokra készültök" - világított rá, majd hozzáfűzte:

És nem, már senki nem hiszi el Nektek, hogy Orbán Viktor kormánya nem ismeri a megszorítás szót. Mind ebben az országban éltünk az utóbbi két évben.

Magyar bónuszként a jövőbe tekintve arra is kitért:

"Az új kormány egyik első intézkedésként megnyitja az ügynökaktákat. Ezzel a lépéssel 34 éve adós a politikai elit, nem véletlenül. Nem véletlenül, hiszen eddig így nem derülhetett ki, hogyan és kik lopták szét első körben az országot 1990 körül és hogyan jött létre az a szűk hatalmi, gazdasági elit, amely azóta is uralja az országot. Néhol már az új generáció."

A pártját hivatalosan is megalakítani kívánó ellenzéki politikus végül azt írta: "Kérlek ne akadályozzátok meg a pártdelegáltjaitokon keresztül, hogy a Nemzeti Választási Bizottság ma délután 16:30-kor nyilvántartásba vegye a Tisztelet és Szabadság (TISZA) Pártot a június 9-i választásokra! Ne süllyedjetek Oroszország szintjére!"

(Címlapkép: Magyar Péter híveivel az általa meghirdetett Nemzeti meneten 2024. április 6-án - Béli Balázs/Alfahír)