Kőkemény belső utasításokat kaptak a Fővárosi Törvényszék dolgozói

Pár nappal ezelőtt küldte szét az utasítások listáját a nemrég érkezett túlbuzgó vezető, valószínűleg maga az elnök sem tudott róla. Tilos pletykálni, kéretlenül véleményt alkotni, híresztelni, széthúzni a munkahelyi közösséget, uszítani, ügyeskedni, meg minden hasonló dolog – írja az Index.

A levél Karsainé Dömsödi Évától származik, aki a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Hivatalának igazgatóhelyettese. Az utasítások komoly felháborodást váltottak ki a bírósági dolgozók között, a tartalom és a hangnem miatt egyaránt.

Ezek a játékszabályok: a munka 8:00 és 16:00 között van, 15:55-kor tilos kikapcsolni a számítógépet, a túlórába nem számít bele a készülődéssel töltött idő. Napi kétszer szabad rágyújtani, délelőtt és délután egyszer, ahogy fogalmaz az igazgatóhelyettes: „egy-egy alkalommal tolerálható a munkaidő kiesés cigarettázási okból”. Az elektronikus belépőkártyát cigiszünetnél és ebédnél is használni kell. Tilos a személyeskedés, tilos a pletyka, a kéretlen véleményalkotás, a híresztelés, a széthúzás, az uszítás, az ügyeskedés.

Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke igazgatási vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, mert ő sem tudott a túlbuzgó munkatárs tevékenységéről. Az igazgatóhelyettes a levél végén azt is hozzátette, hogy az utasítások betartását ellenőrizni fogja, erről eszembe is jutott egy South Park rész.