Szörpház építésére kaptak uniós forrást, de családi ház lett belőle

Nem csak vadászházak, de szörpházak is épülnek a fideszeseknek uniós pénzből.

A Magyar Nemzet ellátogatott a településre, hogy kiderítse árulnak-e szörpöt a szörpházban, vagy valóban Molnár Oszkár polgármester családja él az erre a célra szánt pénzből felhúzott épületben. Pálinkás üvegeket találtak, de szörpöt nem.

Molnárné Kristóf Adrienn 2013-ban nyerte el a pályázatot, miszerint a Darányi Ignác-terv keretében 25,7 millió forintot kap azért, hogy öt éven át egy szörpfőzdét üzemeltessen.

A lap munkatársai a helyben dolgozó munkásoktól kértek útbaigazítást, akik szörpfőzdéről ugyan nem hallottak, de a polgármester házához vezető utat készségesen megmutatták. Ott azonban nem találtak senkit, csak egy táblát, ami jelzi, hogy az épület uniós forrásból épült. A lap forrása szerint leginkább csak a nagymamát látni ott az unokákkal, és a küldő jegyek alapján is inkább tűnik az épület egy hétvégi háznak, semmint szörpfőzdének.

Mivel mindenképp szerettek volna magukhoz venni 1-2 üveget a szörpből felkeresték magát a polgármestert, aki elmondta, hogy a felesége készíti a szörpöt és a lekvárt, meg is invitálta őket a házhoz, és felajánlott egy ajándék üveg lekvárt. Ám amikor a lap munkatársai elfogadták volna, hirtelen sok teendője lett Molnár Oszkárnak és eszébe jutott, hogy ő nem is adhat el a termékekből, csak a felesége.

Távozás után még egy telefont megejtett a polgármester, hogy tisztázza magát, ám a szörpházat továbbra sem volt hajlandó megmutatni, arra hivatkozva, hogy a ház kulcsai a betegség miatt korházba került feleségénél maradtak.