Meglincselték Drávapiski polgármesterét

Mentőhelikopterrel vitték kórházba szombat este Mali Zoltánt, Drávapiski polgármesterét, miután többen összeverték. A támadásban állítólag a közeli Alsószentmárton polgármestere és családja vett részt.

A verekedésről, vagyis inkább verésről a Szabad Pécs nevű lap számolt be, azt írva, „lincselés” történt egy italbolt teraszán. Azt írták, a rendőrök az eset kapcsán előállították a helyi, alsószentmártoni polgármestert, valamint egy 37, egy 20 és 47 éves helyi férfit.

Az N1TV megkereste Drávapiski polgármesterét, és telefonos interjút készített vele, melyben az áldozat elmondta, hogy valóban az alsószentmártoni polgármester és családja támadta meg, miután felemelte a hangját az ellen, hogy lopják a pénzeket:

Azt mondta, nyolcan verhették meg, gyakorlatilag meglincselték: eltört a bal keze, fejsérülései vannak, térde is sérült, a veséit fájlalja, és valószínűleg a hasfala is súlyosan sérült.

Mint arról még 2011-ben beszámoltunk, a Baranya megyei Drávapiski polgármestere a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület segítségét is kérte már, mondván, az illetékes Siklósi Rendőrkapitányság „képtelen ellátni normálisan a feladatát és hagyja, hogy helyi bűnözők csoportosan garázdálkodjanak.”

A Szabad Pécs azt írja, a mostani konfliktus részben abból is eredhetett, hogy Mali Zoltán sérelmezte és szóvá tette Alsószentmártonban a polgármesternél, hogy miért engedik be tömegesen a mozgóboltokat, ő ugyanis a boltja után helyben adózik, a mozgóboltos pedig nem.

A verés egyébként azután történt, hogy állítólag mintegy 300 cigány ember tüntetett Mali Zoltán „teljhatalma” ellen, miután övé egy trafik és egy kocsma is, és rendszeresen szóváltásba keveredett a helyi cigány lakossággal.

Kongresszus
sss
2020. január 25. | 14:16
""
Kongresszus
sss
2020. január 25. | 14:16
""
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

A rádióbarát, de intelligens rockslágerektől az elgondolkodtató, és jóval súlyosabb tételekig.