Nem elég, hogy a 25 éves Márk megölte nagyapját, ez csak az emberalatti aljasság kezdete volt

Bestiális.

A rendőrség közlése szerint a gyanúsított édesapja még 2016 novemberében tett bejelentést arról, hogy az általa ritkán látogatott, egyedül élő édesapja eltűnt. A hatóság körözni kezdte az idős férfit, ám a BRFK életvédelmi osztálya idén márciusban büntetőeljárást indított az esettel kapcsolatban, mert több körülmény is arra utalt, hogy az eltűntet megölték.

A nyomozás során kiderült: az Újbudán lakó idős embert szomszédai utoljára 2015 tavaszán látták, ezt megelőzően csak unokája, a Budapesten lakó M. Márk látogatta, aki időközben a többi családtagjával megszakította a kapcsolatot.

A rendőrök végül múlt pénteken, a fiatal férfi kőbányai bérelt garázsában, egy szeméttárolóba gyömöszölve találták meg nagyapja holttestét.

Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi gyilkosság áldozata lett.

Ám ez még nem minden:

az eljárás során fény derült arra, hogy a 25 éves férfi a nagyapja "eltűnése" után hamis aláírással ellátott adás-vételi szerződéssel eladta annak lakását, és rendszeresen felvette az általa meggyilkolt rokona nyugdíját.

A budapesti rendőrök M. Márkot hétfő este emberölés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerte a nyomozóknak, hogy 2015 áprilisában ő követte el az embertelen tettet, és a holttestet is ő rejtette el.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=jJCYe8z7cfc align:center]

A rendőrök őrizetbe vették a fiatal férfit, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

(Képünk illusztráció.)