2018-ban a kormányváltók lesznek többségben

Vona Gábor mondta ezt hétfő este Kálmán Olga műsorában.

A pártelnök nagyon örül annak, hogy az elmúlt évek problémái után is ilyen nagy százalékban támogatta pártja a miniszterelnök-jelöltségét. Jelöltsége mellett azonban a kongresszus legfontosabb részének a Jobbik elvi nyilatkozatának az elfogadását találta.

Vona Gábor elmondta, hogy ez az alapító nyilatkozatukhoz mérhető elvi, eszmei állásfoglalás, ami a kormányzati alapelvekről szól. Ez megelőzi azt a konkrét szakmai javaslatokat tartalmazó választási programot, amit a kampányidőszakban fognak bemutatni. A választási győzelem utánra pedig kész kormányprogrammal készül a párt, ami a többi politikai erőről nem mondható el.

Egy politikai pártnak kötelessége lenne, hogy lefektesse és tisztességesen bemutassa a választópolgároknak azt, hogy milyen eszmeiség mentén kívánja vezetni az országot.

Vona Gábor úgy véli, ma sajnos 

"rögeszmék irányítják az országot, a józan ész helyett".

A pártelnök elmondta, hogy a kongresszusi beszéde tartalmazott ugyan programelemeket, azonban ennél sokkal többel készülnek. Az egészségügy, az oktatás, a bérunió, a nyugdíjkérdés vagy a fiatalok elvándorlásának megállítása csak egy részét képezik a a Jobbik programjának.

[video:https://youtu.be/KTDWElHGV0s]

Kálmás Olga firtatta, hogy megtorpant-e a párt, sikeres volt-e a  néppártosodás, hiszen a mérési adatokból ez nem tűnik ki. Vona Gábor szerint a mérési adatokban azt is látni kell, hogy ha nem is nőtt az elmúlt hónapokban a párt támogatottsága igenis komoly változások mentek végbe, hiszen a legelutasítotabból a legkevésbé elutasítottá váltak és másodlagos pártpreferencia tekintetében is jól állnak.

Azonban nem a számokkal szeretnének foglalkozni, hanem eljuttatni az emberekhez mindazt, amit az elvi nyilatkozatukban is lefektettek, és bíznak abban, hogy 2018-ban ez képes lesz a választók többségét megszólítani.

"Az amit most a közvélemény-kutatások mutatnak az egy pillanatnyi állapot, de a felszín alatt nagyon komoly kormányváltó többség létezik."

A Jobbik elnöke szerint 

"egy robbanás előtti csend van most",

de 2018-ban a kormányváltók lesznek többségben, akiket szerinte a legerősebb ellenzéki párt, a Jobbik tud majd egyesíteni.