A határvédelemről szavalt a határőrséget elutasító Orbán

1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton a budapesti Hősök terén.

Orbán Viktor szerint Magyarország elsőként mutatta meg: nem hagyja, hogy tömegével ültessenek hazánk nyakára olyan embereket, akikről nem lehet tudni, kicsodák, és milyen szándékkal érkeznek. A miniszterelnök nem a kormánya alatt intézményesült korrupcióban látja az alávetettség és elszegényedés megvalósulását, hanem abban, hogy vannak, akik elfogadnák: „Magyarország jövőjéről is máshol és mások döntsenek.”

A miniszterelnök kijelentette: ragaszkodni kell ahhoz, hogy Magyarország sorsáról csak és kizárólag a magyarok dönthessenek, mert ha hagyták volna az ellenkezőjét, akkor Európába még mindig százezerszám özönlenének ismeretlen bevándorlók Magyarországon keresztül, még most is ellenőrizetlenül jutna át a határon mindenki, aki menekültnek mondja magát.

A határőrség visszaállítását konzekvensen elutasító Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha nincs határvédelem, és nincsenek bátor határvédők, akkor nincs jólét, biztonság, rend és fejlődés sem, csak bizonytalanság, félelem, zavarodottság, düh és "emberek közé hajtó teherautók" vannak.

A határvadászokat emberségre, határozottságra és a törvények betartatására kérte, arra, hogy olyan példát mutassanak, amelynek híre megy, és amelynek hatására egyetlen embercsempésznek és terroristának sem fordul meg a fejében, hogy ezen az útvonalon bárkit bejuttathat Európába.

Az 1206 rendőr tiszthelyettes kinevezése - a Készenléti Rendőrség háromezres létszámbővítésének negyedik ütemében - május 1-jétől, illetve július 1-jétől hatályos.