Igen, Rétváriék tényleg idehívtak több száz külföldit, hogy a magyar egészségügyet mutogassák nekik

Olyan jó, hogy jelenlétükkel ismerik el az elvtársak a szintet.

És rögtön itt az első probléma:

Az a politikus, aki bármilyen okból, akár véletlenül, akár előre megfontolt szándékkal, de képes a magyar egészségügyet kínos lelkiismeret-furdalás nélkül akárcsak egy kicsit is jó színben feltüntetni, hát, ne finomkodjunk: szóval az a politikus

csak jobb esetben cinikus és gonosz, rosszabb esetben tényleg olyan egyszerű, mint egy bot.

Rétvári Bence a látogatásról elmondta, hogy 16 közép- és kelet-európai ország egészségügyi vezetői, szakértő, valamint egy

200 tagú kínai delegáció

vesz részt a többnapos rendezvényen, amely tudáscseréről szól, és gazdasági löketet is adhat az országnak.

Magyarország a konferencián elsősorban a gyógyszergyártás, a

népegészségügy és betegségmegelőzés,

valamint a gyógyvízkészlet terén mutatkozik be - közölte az államtitkár.

Ez már csak azért is keserédes feketehumor, mert nemrég jött ki a hivatalos hátterű egészségügyi teljesítményértékelés, ami kimutatta, hogy több mint 32 ezer haláleset, tehát az összhalálozás 26 százaléka elkerülhető lett volna jobb egészségügyi ellátórendszerrel és hatékony népegészségüggyel 2014-ben Magyarországon.

Arról pedig pont ma számoltunk be, hogy az orvosok esetében 100 százalékos a továbbfoglalkoztatás, tehát gyakorlatilag senki nem megy el nyugdíjba, amikor annak ideje lenne. Nélkülük össze is omlana a teljes hazai egészségügy.

Ha pedig ezt nem hinnék el a baráti országokból érkező kávézgató elvtársak, két előadás között bejelentkezhetnének Dél-Pestibe egy rutinvizsgálatra, mert felejthetetlen délutánjuk lenne tőle.