MSZP: Fizessenek a gazdagok, meg a gyermekek!

A közétkeztetési díjak 5%-os megemelését javasolja Botka László szegedi szocialista polgármester.

2018. január 1-jétől 5 százalékkal emelné meg a legkisebbek közétkeztetési díjait Botka László, figyelmeztetett pénteki közleményében a Jobbik szegedi szervezete.

Mint írták, a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a köznevelési intézményekben nyújtott gyermekétkeztetés térítési díjáról szóló határozat módosítását elutasítják, az előterjesztője ennek Botka László polgármester volt.

„Úgy gondoljuk, hogy a 'Fizessenek a gazdagok' politikája is megbukott ebben a rendeletben. Az MSZP - az igazi arcát megmutatva - valójában a 'Fizessenek a szegények is' elvét kívánja megvalósítani a helyi rendelet módosításával.”

- írták, hozzátéve, hogy nem tartják elfogadhatónak azt sem, hogy a minőségi szolgáltatásaiban megújulni képtelen közétkeztetést szolgáltató cég számára Szeged Megyei Jogú Városa ilyen kedvezményeket biztosítson Botka László polgármester utasítására.

A szegedi Jobbik „továbbra is a nép pártján, a családok érdekeit szem előtt tartva NEM támogatja a menzai étkezések térítési díjainak a megemelését” - jelentették ki, megjegyezve: „Gyerekeink egészséges táplálkozása nem lehet a szolgáltatók és a politika játékszere.”