Elhunyt a legendás tévés, Nagy György

Év elején jött el a köztévétől "enyhe rásegítéssel." 

Nagy György Budapesten született 1953-ban. 1971. szeptember 3-ától a Magyar Televízió munkatársa. Nem műsorvezetőként, hanem képtechnikusként kezdett, de hamar a kamera másik oldalára került. 

1986-tól számtalan állami rendezvényt kommentátora volt, hangja egy egész nemzedék számára fonódott össze a zászlófelvonással, dísszemlével, a márciusi ifjakkal, Szent Istvánnal, vagy '56 hőseivel. Vagy akár a Szentatyával is. 1992-ben ugyanis ő volt az egyik közvettítője II. János Pál pápa magyarországi látogatásának televíziós közvetítéseiben, 

1988-tól 2006-ig vezete Hol-mi? című hétvégi ifjúsági programajánló műsora.

1994-ben lett az Ablak szerkesztő-riportere. 2002-ben a Főtér szerkesztőségvezetője lett. Egyik legsikeresebb produkicója a 2009-10-ben futó, később számos alkalommal ismételt Magyarország története című 46 részes sorozat volt, amelynek forgatókönyvírója és műsorvezetője is volt. 

A köztévétől idén februárban távolították el. A Borsnak akkor azt nyilatkozta, "enyhe rásegítéssel", de önként távozott. A lap úgy tudja, a döntés mögött az állt, hogy

a Nagy György által képviselt "klasszikus elvek" nem fértek bele "az új közszolgálati imázscsomagba".

A tévést 2013-ban gyomordaganattal műtötték. Munkáját ezt követően is folytatta, s jó ideig úgy tűnt, legyőzte a betegséget. 64 évesen érte a halál.