2006 igazi bűnöse

Azzal a szánalmas vekkeres Fidesz-tüntetéssel kezdődött minden. És lett vége egyúttal valami másnak. 2006. október 6-án, a Kossuth téren, ahol az Orbán-féle 72 órás ultimátum lezárásaként tüntettünk azért, hogy Gyurcsány takarodjon. Szüleim is ott voltak, de nem egy helyen álltunk, így a demonstráció után, (amelytől közel százezren tényleg azt reméltük, hogy most már "a Viktor" a néppel az oldalán elzavarja Gyurcsányt) ennyit küldtem el nekik sms-ben: "Adtunk egy pofont a szarnak."

Ekkor lett vége, ekkor illant el az illúzióm, hogy a Fidesz el akarja zavarni Gyurcsányt. És ezzel kezdődött el az a folyamat, aminek betetőződéseként a lopásban, arroganciában, cinizmusban a mértéket teljesen elvesztő Fidesz-KDNP még mindig itt pöffeszkedik az ország élén.

Azon a 2006. október 6-án, majd utána még többször is át lettünk verve.

Fideszék elhitették, hogy azt akarják, a Gyurcsány-kormány távozzon, közben semmi másra nem játszottak már akkor sem, mint hagyni a szoci-szdsz-es brigádot, hadd véreztessék ki az országot, hogy aztán 2010-ben meglegyen a kétharmad. 

Pedig lett volna alkalom, hogy elzavarják a kormányt, de 2006. október 23-án gyáva módon elmenekült a Fidesz vezérkara, miközben híveiket ledarálta a karhatalom.

Aztán ott volt 2008 tavaszán a szociális népszavazás, akkor is azt sugallta a választóknak a Fidesz, hogy ezzel a kormányról is véleményt mondunk. Mondtunk is, aztán politikai következménye nem lett semmi.

Majd jött 2010 és learatták négy év számító semmittevésének gyümölcsét, az áhított kétharmadot. Innentől bármit találtak ki, bármilyen törvényt hoztak, széttárták karjaikat és azt mondták:

"Kétharmadunk van, erre hatalmazott fel minket a nép." 

2014-ben megint meglett a kétharmad. De ekkor már csak azért, mert előtte átrajzolták a választási rendszert saját képükre. Majd ciklus közben elolvadt a parlamenti kétharmaduk, viszont mostanra a Fidesz, élén Orbán Viktorral annyira belehülyült a hatalmába, hogy a saját játékszabályaikat is felrúgva, egyszerű többséggel szavaznak meg kétharmados törvényeket. Mert úgy érzik, ezt is megtehetik. 

Most még igen, de örökké nem. És ezt ők is tudják.Ezért ilyen idegesek.