Számolatlanul ömlik a pénz, de már sztárfellépője sincs a vizes vb-nek. Mi lesz így velünk?

Nincs hang!!!

Annyira menő módon lett elhúzva a mézesmadzag az orrunk előtt, hogy mire feleszméltünk, már három pulzáló LED-fényes mágnestakaróval a hónunk alatt szaladtunk bele az utolsó tartalékait felélő, csóró hülyéknek fenntartott sírgödörbe. És már nem volt visszaút.

Hadd legyek sértően őszinte, a vizes vb az én lelkemben egyetlen egyszer próbált pislákoltatni valami pislákoltathatót, és ez akkor volt, amikor a Rolling Stonest, mint a július 14-i nyitózenekart kezdték elhinteni a közítélet sorai között. Akkor arra gondoltam, ha egy morzsát zabáló galambnál többnek nem is érzem majd magam e nemes sportesemény várótermében, legalább valami nekem is jut, és ezzel rögtön előrébb leszek, mint gondoltam.

De persze ebből semmi nem lett.

Úgyhogy aztán bedobták Emeli Sandét, akinek a neve nekem be sem ugrott – rendben, vállalom, galamb -, de a számait még én is ismerem valamennyire, mint kiderült.

De hát ebből sem lett semmi,

mert visszamondta az egész turnéját.

Na, mi lesz így velünk?

A HVG szerint a Sziget nagyszínpadának egész hetes fellépői 1,85 milliárdból jönnek ki, pedig ott Emeli Sandé csak egy lenne a 28 fellépőből. A vizes vb viszont csak művészekre egymilliárd forintot rakott félre a 3,4 milliárdos keretből, a maradék 2,4 milliárd a látványra fog elmenni, hogy legyen fény, meg tűzijáték. És az egész egy kicsit kevesebb lesz, mint 120 perc, ugye.

Bár kétlem, de lehet, hogy a szervezők húznak majd egy nagyon nagyot. Látszik, hogy az adóforintokkal úgy játszik a kormány, ahogyan csak szeretne, de igazából nincs is értelme tovább növelniük a keretet, mert már ennyiből is bárkit el lehetne rángatni Budapestre.

2004-ben az azóta kimúlt Sportszigetre például valakik, akik azóta is érdemelnének tőlem egy kör akármit, úgy hozták át a korábban környékünkre sem néző Slipknotot Ausztriából egy pihenőnapjukon, hogy végül egy ingyenes bulin több mint tízezer ember őrjöngött. Talán valami ilyesmi találékonyságban lehet még bízni, meg hát ugye, minden csak pénzkérdés. És abból most van sok, mármint pénzből. Meg nekünk kérdésből.

Persze mindegy is, hogy kik lépnek fel, mert úgy tűnik, pár száz viájpis emberen kívül mások nem igazán férnek majd oda a színpadhoz. A népnek marad a kivetítő, meg a köztévé, benne a szokásos kormánypropagandával.

Ebből persze már a megnyitón és a záróeseményen is kaphatunk egy ívet, mert elvileg politikusokat is felengednek majd beszélni, nyilván Orbán Viktor miniszterelnököt, és megbízott államfőjét, Áder Jánost.

Szóval minden egyes perc remek lesz, élvezzük ki!!!4négy