Három hónapra felfüggesztették a Bajai Halfőző Fesztiválról részegen bejelentkező riportert

Megszólalt Bencze Péter, aki videójának köszönhetően hirtelen hatalmas népszerűségre tett szert.

A riporter Duna TV Balatoni nyár című műsorában elmondta: már napokkal az adás előtt betegeskedett, gyógyszereket szedett, ennek ellenére úgy érezte, megpróbálja elkészíteni a riportot. Gyógyszerét aznap is bevette, ám ezt elfelejtette, mikor a bajaiak megkínálták őt egy helyi pálinkával, amit elfogadott. Mint mondta, a gyógyszer, az ital és a meleg megtette a hatását, közvetlenül a kapcsolás előtt már elkezdett előtte elsötétülni a kép, utána pedig már mindenki láthatta mi történt. "Tragikomikus volt, elnézést kérek mindenkitől" - mondta Bencze, kiemelve a stúdióban dolgozó kollégáját és a nézőket.

Elárulta: ügyében vizsgálat indult, az biztos, hogy 3 hónapig el kell köszönnie a nézőktől, de bízik benne, hogy később kaphat még feladatot.

Elmondta ugyanakkor, mennyire hálás a mellette kiállóknak: mikor másnap felébredt, családtagjai már azzal fogadták, mennyien biztosították szolidaritásukról, ami miatt még könnyek is szöktek a szemébe.

Bencze Péter videója pillanatok alatt bejárta az internetet. A riportert a Bajai Halfőző Fesztiválról kapcsolták élő adásba, ám hamar kiderült, hogy a bejelentkezés előtt megihatott néhány italt, úgyhogy inkább gyorsan lekeverték.

Az M1 riportere annyira részeg volt a halfőző fesztiválon, hogy lekeverték

Ahogy kinyitotta a száját a tudósító, és az első szavak kibuggyantak belőle, rögtön leeshetett mindenkinek, hogy itt bizony klasszikus alkoholos befolyásoltság veszélye áll fenn, és nagyjából másfél perc környékén az M1 gyorsan le is keverte a még mindig lelkesen, de lassított állapotban beszélő Bencze Pétert. Pedig ő nagyon mondta volna még, hogy beszélgettek horvátokkal, szerrbekkel...

A tévés mellett rengetegen álltak ki: a Facebookon több oldal/csoport alakult, felszólalt mellette Szebeni István is, akit korábban szintén egy baki - adásban sikerült ezt mondania: "tudtam már, amikor kimondtam, hogy tegnap bazmeg ma. Úgy utálom ezt, hogy tíz perccel átcsúszik ez a kibaszott Híradó, és itt ezzel kell szórakozni" - miatt rúgtak ki a csatornától.

Bencze Péter mellett állt ki Tibi atya is, a mémpap vonatkozó képét több mint hatvanezer ember lájkolta.