Balog miniszter szerint továbbra is remek az egészségügy

A miniszter szerint továbbra is álhírekkel támadják az egészségügyet.

Balog nemrégiben kijelentette: álhírekkel támadják a magyar egészségügyet, ezt a kijelentését a műsorban is többször megismételte.

Balog miniszter szerint álhírekkel sározzák be az egészségügyet

Balog Zoltán szerint a média is a politika hamis híreket gyárt, ezekkel támaja a magyar egészségügyet, a hangulat pedig a jövő tavaszi választásig nem is lesz hűvösebb.Balog szerint bárhol a világon ki lehet találni egy-egy történetet, amivel manipulálni lehet a közvéleményt, és bemutatni hogy "a legjobban teljesítő egészségügyi dolgozók, meg akár rendszerek ellenére is mégiscsak valamilyen módon alkalmatlan ez a rendszer".

A miniszter azt mondta, norvégiai vagy svájci béreket nem fognak tudni fizetni az egészségügyi dolgozóknak, de ha négy év alatt megduplázzák a béreket, az igenis előrelépés. Azt ígérte, jövőre 221 milliárd forinttal többet költenek majd egészségügyre, ennek nagy részét a bérekre költik.

A műsorvezető felvetette:  a hosszú várólisták, amelyeknél megesik, hogy daganatos betegeknek hónapokat kell várniuk a vizsgálatra, pénzzel átugorhatók. A politikus erre azt mondta, ha egy orvos csak két hetes várólistával tud vizsgálatra küldeni egy beteget, akkor ki kell várni a két hetet, hiába tudná pénzzel elintézni már másnak. Kijelentette ugyanakkor: aki tehetősebb, az meg tud olyan dolgokat is vásárolni, amiket mások nem.

A felvetésre, mely szerint egy lista leghátulra sorolja Magyarország egészségügyét az unión belül, Balog azt mondta, van ilyen lista is, meg olyan is, amiben az első harmadban vagyunk, azt azonban nem árulta el, melyik is ez.