Több mint 35 ezer látogató, hatalmas siker Visegrádon

Hazánk legismertebb és legnagyobb középkori fesztiválját több mint 35 ezer ember kereste fel. 

Magyar, cseh, lengyel, német, szlovén, szerb, olasz lovagok, dobosok, zászlósok és zenészek szórakoztatták három teljes napon át az érdeklődőket Visegrádon. Nem is volt hiány belőlük, a szervezők tájékoztatása szerint mintegy 35 ezren keresték fel a rendezvényt. 

Bár a fesztiválra kétszer is lecsapott a vihar (saját bőrömön megtapasztalva), egy kis víz senki kedvét nem vette el a játéktól: idén először nemcsak a harcosok, hanem a zenészek is "összecsaptak": hangos sikert aratott a német, magyar és olasz dobos csapatok párbaja, de volt vívó és íjászverseny, ahogyan megtartották a hagyományos királyi felvonulásokat, majd lovagi tornákat is. Közülük is kiemelkednek az esti tornák, ahol fáklyafénynél csapnak össze a hagyományőrzők, még nagyobb élményt nyújtva ezáltal az amúgy tömött lelátókon ülőknek.

De aki kicsit már megfáradt a sok harctól, kedvére élvezhette a középkori és reneszánsz zenéket, így többek között a Hollóének Hungaricatól, a Szelindektől, a cseh Remdihtől, a Misztráltól, vagy épp a Susato régizene együttestől. A legkisebbeket bábszínház és játszóház, az idősebbeket egész napos tárlatvezetés várta a palotában. A vásári forgatagról (150 kézművessel), a reneszánsz konyháról és a Borudvarról már nem is beszélve. Este pedig - aki még bírta, én többnyire már nem - jöhettek a koncertek, kifulladásig.

Egy szóval: a 33. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok ismét rendben volt, így 2018. júliusának második hétvégéjén is kötelező programot jelent.