Vona Gábor: nem ez lenne az első eset, hogy egy fideszes tisztességtelenül jár el

"A bűnöst a büntetés követi”.

Vona Gábor egyébként egyelőre a CEU vizsgálatára vár, mint mondta, nem az ő tiszte, hogy ebben az ügyben igazságot tegyen. Érdeklődésünkre válaszolva azonban felidézte, nem ez lenne az első eset, hogy egy fideszes politikus tisztességtelenül próbál előnyt szerezni a tanulmányai során - hiszen Schmitt Pálnak azután kellett csúfos módon megválnia köztársasági elnöki posztjától, hogy kiderült, a doktori disszertációja nagy részét egyszerűen csak kimásolta.

Lapunk számolt be arról csütörtökön, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő a kormányzat által csak Soros-egyetemként emlegetett CEU-ba 2002-ben szinte ugyanazt a doktori disszertációt nyújtotta be, amit egy évvel korábban a Debreceni Egyetemen is megvédett már.

Hogy mennyire volt etikus kihasználni ezt a "versenyelőnyt", azaz hogy ezzel a trükkel az Egyesült Államokban is elfogadott fokozathoz jutott, az abból a szempontból igazán érdekes, hogy Orbán Viktorék pont erre hivatkozva igyekeznek felszántani az oktatási intézményt.

Vona Gábor lapunk kérdésére azt azért elárulta, megvan a véleménye a Kovács Zoltán-ügyről, de egyelőre kivárja a hivatalos vizsgálat eredményét.

A Zalaegerszegen megtartott sajtótájékoztatón egyébként elmondta a legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje, hogy a Jobbik a 2018-as parlamenti választásokra is programmal készül, amelyet Z. Kárpát Dániel állít össze. Ehhez hozzáfűzte, nagyon reméli, hogy a kampány során nem a hazugságokat, hanem a kampánypontokat fogják ütköztetni a pártok.

Zala megye kapcsán arról biztosította Zakó Lászlót, a Jobbik megyei regionális igazgatóját, hogy 2018 után kihasználják majd a megye földrajzi fekvése által biztosított lehetőségekeit. Mert jelenleg ez nem valósul meg.

Végül leszögezte, legfontosabb célja, hogy mindenki boldogulhasson a szülőföldjén. A Jobbik elkötelezett, hogy konstruktív vitákkal győzze meg az embereket, hozzáfűzve, hogy az utcafórumon is kulturált diskurzus zajlott, pártállástól függetlenül. Megismételte, a Jobbik kormányzása alatt sem a Fidesz, sem pedig az MSZP szimpatizánsainak nem kell majd félnie, ez viszont nem mondható majd el a kormánypárt minden politikusáról: „ugyanis a bűnöst a büntetés követi”.