Nem akarják elveszíteni a Duna-part látképét

Tokody Marcell, a fővárosi közgyűlés jobbikos képviselője pénteken tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett rá, hogy pártja már a tavalyi évben, a beruházás kezdetén élesen kritizálta azt, most pedig már az UNESCO is aggodalommal figyeli az építkezést.

A képviselő kitért arra, azért nem tudni, hogy a 120 méteres felhőkarcoló illeszkedik-e a városképi környezetbe, mert a kormány villámsebességgel nyílvánította kiemelt beruházásnak a projektet, így nem volt szükség településképi véleményezési eljárásra vagy műszaki tervtanácsi véleményezésre.

[video:https://youtu.be/EwiMZjIHNlM]

1987 óta az UNESCO világörökségét képezi Budapest duna-parti látképe, ennek megbontása miatt aggódik az ENSZ illetékes szervezete.

A Jobbik szerint felelőtlenség egy ilyen gigaberuházást úgy támogatni, hogy a garanciális elemek nincsenek meg. Ezért az UNESCO álláspontja mellé állva a párt szeretné megőrizni Budapest hagyományos európai városi látképét, és felszólítja a kormányt, hogy ne támogassa a beruházást, amíg a szükséges vizsgálatokat el nem végzik.