Hetfield beszólt az amerikai elitnek: "ha politikailag mást képviselsz, mint ők, lenéznek"

Büszkék a "sokszínűségükre", de nem lóghatsz ki a sorból.

A Metallica énekese még decemberben Joe Rogan humorista és rádiósinternetes műsorában beszélt arról, miért költözött el a pezsgő Los Angelesből a csendesebb Coloradóba. A zenész döntését a a természet közelsége, a téli sportok lehetősége, és felesége coloradói gyerekkora mellett azzal indokolta döntését, hogy nem érezte már igazán jól magát Kaliforniában. Ennek pedig nem csak a hó hiánya volt az oka. Hanem a helyi elit sznobizmusa és kirekesztő viselkedése. Hetfield ugyanis nem kevesebbet állít, hogy a nyugati partiak

"azt hirdetik, milyen sokszínű a közösségük" de csak "addig nincs baj, amíg te is beillesz a sorba."

A zenész úgy érzi, a kaliforniaiakat "egyfajta elitista hozzáállás" jellemzi, s,
"ha politikai, és minden egyéb szempontból mást képviselsz, mint ők, akkor lenéznek."
Hetfildéket Los Angelesben már azért is kikezdték, mert vadászni jártak, vagy, mert "más elképzelésük volt az organikus étrendről". (Ez jó eséllyel azt takarja, hogy a kaliforniai hipszterkultúrában mostanában hasító vegánizmust nem tették magukévá.)
 
Ezzel szemben szerinte Coloradóban az emberek sokkal természetesebben állnak egymáshoz, "nem azzal vannak elfoglalva, hogy átneveljenek téged".
 
A zenész egy hónapon belül már másodszor szól be az elitnek. Két héttel ezelőtt a milliárdos örökösnő, Kim Kardashian húgait osztotta ki, amiért legendás rock albumok - többek közt a Metallica Kill'am all című opusának - borítóira montírozták rá saját magukat, és az ebből készített pólókat a neten árulták.
"Harminchat éve keményen dolgozunk, a tőlünk telhető legtöbbet megtesszük azért, hogy közvetlen kapcsolatban legyünk a rajongóinkkal, erre valaki rárondít valamit arra, ami nekünk fontos. (...)  Fogadok, azt gondolták, nekik mindent lehet, számomra viszont az, amit tettek, tiszteletlenség"
- tette helyre az elkényeztett sztárocskákat James Hetfield.