Ez igen! Magyarral edzett a világsztár

Roger Federer és Fucsovics Márton három napig együtt készült a US Openre.

Keddtől csütörtökig a 19-szeres Grand Slam-győztes, idén az Australian Opent és a wimbledoni bajnokságot is megnyerő Roger Federer (3. a világranglistán) edzőpartnere volt az ATP világranglistán (hétfőtől) 116. helyen álló Fucsovics Márton - olvasható a jelenlegi legjobb magyar férfi teniszező Facebook-oldalán

A stuttgarti találkozójuk után idén már másodszor, a 2013-as ATP-világbajnoksággal együtt pedig összességében már harmadszor. Mégis, nem akármilyen megtiszteltetés érte az elsőszámú magyar férfijátékost.

„Roger edzője, Ivan Ljubicic hívott fel, hogy hallotta, a hétvégén Zürichben veszek részt a sváci csapatbajnokságon, és ki tudnék-e utazni a tanítványához, három napig vele gyakorolni" 

– idézte fel a történteket Fucsovics Márton. Hozzátette:

"Erre nem lehetett nemet mondani, hiszen nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ekkora sztár, mint Roger Federer edzője rám gondolt. Keddtől csütörtökig naponta két órát edzettünk együtt, és mivel mindketten már a US Openre hangolódunk, kemény pályán tréningeztünk. A csütörtöki program az volt, hogy alaposan bemelegítettünk, majd játszottunk három szettet.”

Fucsovics beszámolója szerint Federer 6:2, 6:4, 7:5-re nyert ellene.