Ha az Egyesült Államokban nyaralna, Ön is megszállhat Donald Trump szülőházában

Ennyi pénzért akár húsz ember is elfér az öt hálószobás családi házban, amelyet az elnök apja, Fred Trump építtetett 1940-ben New York Queens városrészében, a csendes és elegáns Jamaica Estate negyedben neo-Tudor stílusban. 

Az 1946-os születésű Trump életének mindössze első néhány évét töltötte a favázas szerkezetű házban, 1951-ben a család elköltözött egy másik, kolonnádos házba, amelyet ugyancsak az apa építtetett nem sokkal távolabb. 

Az AirBnb szállásajánló portálon szerdán megjelent hirdetés szerint

"nem sok minden változott a házban azóta, hogy Trumpék itt laktak".

Az ajánló "egyedülálló és rendkívüli lehetőségnek" nevezi, hogy ki lehet bérelni egy hivatalban lévő amerikai elnök (egykori) házát. 

A ház halljában a bérlőket az elnök életnagyságú papírmasé mása fogadja, amely az ajánló szerint "kiváló társaság ahhoz, hogy az ember éjszakába nyúlóan nézze a Fox News-t". A lakók Twitteren követhetik az elnök üzeneteit, és a kábeltévén nézhetik ugyanazokat a tévéműsorokat, amelyeket az elnök is. 

Gyerekkora első éveinek helyszínéből nem az elnök csinál üzletet, hanem egy ingatlanbefektető, amely Trump elnökké választása után rögtön fantáziát látott a családi házban.

Donald Trump gyerekkori házát egy nyolc éve ott lakó vendéglős adta el egy befektetőnek a politikus-üzletember tavaly novemberi választási győzelme után. A befektető idén márciusban 2,14 millió dollárt eladta az ingatlant egy kínai üzletasszonynak, de visszabérelte tőle, és most a szálláskereső portálon hirdeti kibérlésre.