Örkény novelláiba illő halálesetet derített fel a rendőrség

A két férfi holttestét az idősebbik házának kertjében, a Párizstól 150 kilométerre délnyugatra fekvő Authon-du-Perche településen találták meg múlt csütörtökön. Egyikük széken ült, míg a másik áldozat a földön feküdt a rendőrség szerint, amely nem talált külsérelmi nyomokat.

A boncolás most fényt derített a rejtélyes dupla halálesetre: a 69 éves, ittas Lucien Pérot több hiányzó foga miatt nem tudott megrágni egy 44 grammos marhahúsfalatot, és megfulladt. A 38 éves, genetikai szívelégtelenséggel élő Olivier Boudin pedig szívrohamot kapott, miközben látnia kellett meghalni idősebb barátját.

A helyiek szerint a két férfi közeli, egyfajta apa-fia viszonyban volt egymással. Az étkezés alatt mindketten erősen ittak, Lucien Pérot esetében 2,4 grammos véralkoholszintet mértek.

A Le Parisien francia napilap szerint a helyiek megkönnyebbültek, hogy nem külső erőszak miatt vesztette életét a két férfi. Az egyik szomszéd azt mondta, a két barátnak nem voltak ellenségei, egyszerű életet éltek, és "nem olyan típusok voltak, akik megölették volna magukat a maffiával".