Szándékosan hajtottak francia katonák közé - hatan megsérültek

Az elkövetőt még keresik.

Sajtóinformációk szerint szándékosan gázolt egy BMW. A katonák a városháza mellett voltak szolgálatban, amikor a polgármester szerint egy addig várakozó autó hirtelen menetbe kapcsolt, amint a katonák elhagyták a barakkot.

A sötét színű jármű - szemtanúk elmondása alapján valószínűleg egy BMW - elhajtott a helyszínről. A hatóságok elemzik a térfigyelő kamerák felvételeit, és nagy erőkkel keresik az elkövetőt. Az autó vezetője minden jel szerint szándékosan hajtott a Sentinelle terrorellenes hadművelet keretében járőröző katonák közé, de a támadó indítékát egyelőre nem ismerik - mondta egy rendőrségi forrás.

Az a fejlemény, hogy az ügyészség terrorellenes részlege vette át a nyomozást, azt jelzi, hogy a hatóságok kitervelt terrortámadásként kezelik az esetet.

A francia főváros északnyugati peremén fekvő Levallois-Perret polgármestere a BFMTV-nek elmondta: a jármű egy szűk zsákutcából hajtott ki és hirtelen, nagy sebességgel rohant bele a laktanyájukat éppen elhagyó katonák csoportjába.

"Minden kétséget kizáróan szándékos támadásról van szó" - mondta Patrick Balkany.

Florence Parly védelmi miniszter azt közölte, hogy a katonák közül hárman sérültek meg súlyosabban, de állapotuk nem életveszélyes.