Az MSZP a Fidesz kegyeit keresve köpi szembe saját eszméit

Szociális értékrenddel, hogyan lehet elutasítani a béruniót?

Ujhelyi István, a Magyar Szocialista Párt alelnöke tegnapi sajtótájékoztatóján a Jobbik által indított Bérunió Európai Polgári Kezdeményezés ellen foglalt állást. Ezzel újabb tanúbizonyságát adta annak, hogy az identitásválságba került MSZP nemcsak jövőképpel és programmal nem rendelkezik, de már a szociális elkötelezettség és baloldali értékrend látszatát sem tudja és nem is akarja fenntartani, inkább a Fidesz jóindulatát keresi - írja szerdai közleményében Gyöngyösi Márton, a béruniót kezdeményező polgári bizottság vezetője.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese úgy véli, hogy az Európai Bizottság által május 22-én elfogadott béruniós kezdeményezés elutasításával a szocialisták a Fidesz mellé álltak annak a velejéig korrupt politikai és gazdasági rendszernek a kiépítésében, mely elől már magyar fiatalok százezrei menekültek külföldre vagy tervezik az ország elhagyását.

A képviselőt nem lepte meg az MSZP reakciója annak fényében, hogy az elmúlt három évtizedben a Fidesz mellett a szocialista kormányok is felelőssé tehetők azért, hogy a magyar életszínvonal az ígéretekkel ellentétben nem felzárkózott, hanem eltávolodott a nyugati normáktól.

A Jobbik sajnálattal veszi tudomásul, hogy a rendszerváltást kisiklató Fidesz és MSZP továbbra is úgy tesz, mintha az elvándorolt százezrek, a szétszakított családok, a létbizonytalanságban élők, elszegényedettek és eladósodottak tömegei nem léteznének.

Béruniós kezdeményezésével a Jobbik az uniót gátlástalanul kiszolgáló szocialistákkal és az öncélú harcokat folytató Fidesszel szemben a magyar emberek érdekeiért, egy igazságosabb, új Európáért dolgozik, melyben megteremthetik annak a feltételeit, hogy a magyar emberek saját hazájukban boldogulhassanak.

Gyöngyösi Márton szerint céljuk erkölcsileg igazságos, gazdaságilag hasznos, jogilag pedig megvalósítható – ahogy arra már volt példa az unió történelmében.