fotó: MTI
2017. 08. 12. 13:56

Ne csak az állami cégek vezetőit illesse meg a nyugati életszínvonal!

A Jobbik országgyűlési képviselője figyelmeztet: "ha az állami vállalatok vezetőit megilleti a nyugat-európai bérszínvonal, akkor illesse meg a többi alkalmazottat is!". Ander Balázs felháborító pofátlanságnak nevezte, hogy az állami követeléskezelő vezetőjének 9 millió forintos prémiumát, miközben hitelkárosultak tömegét hagyták cserben az út szélén.

Ander Balázs szombati közleményében arra emlékeztetett, hogy az általában párthűség alapján kinevezett, sokmilliós prémiummal megajándékozott állami cégvezetők fizetése már elérte a nyugat-európai szintet.

"Az állami vállalatoknál foglalkoztatott munkavállalók jelentős részének azonban a dolgozói szegénység jelenti a mindennapok valóságát."

Az alacsony béreket versenyelőnynek feltüntető Fidesz-kormány hétéves eredményei: a nettó szlovák átlagbérek már lekörözték, az egy főre jutó román fogyasztás pedig beérte a magyar szintet.

Elképesztő cinizmusnak nevezte a jobbikos politikus a vezérigazgatók busás javadalmazását, miközben az alacsony fizetések miatt a MÁV folyamatos munkaerőhiánnyal küszködik, és lassan lasszóval kell fogni a postai kézbesítőt is.

"Felháborító pofátlanság az állami követeléskezelő vezetőjének 9 millió forintos prémiuma, miközben hitelkárosultak tömegét hagyták cserben az út szélén. Elfogadhatatlan – habár kormánypárti szempontból logikus – a Fidesz házi alapítványát 320 millióval kitömő állami légiirányító cég főnökének jutalma is"

- fogalmazott Ander Balázs.

Ha az állami vállalatok vezetőit megilleti a nyugat-európai bérszínvonal, akkor illesse meg a többi alkalmazottat is - szögezi le a képviselő, hangsúlyozva: a kormánypárti propaganda hazugsága ellenére a Jobbik béruniós kezdeményezése nem a kommunizmus felé viszi hazánkat, hanem egy igazságosabb, élhetőbb és versenyképesebb Magyarország esélyét jelenti.