2017. 08. 13. 17:16

Pénzügyminiszternek Sorost!

Németh Szilárdi-i értelemben meg vagyunk döbbenve.

Régen minden egyszerűbb volt. A liberális liberálist játszott, a konzervatív konzervatívot, a Fidesz csuhásozott, Kerényi Imre viszont már akkor is magát adta. Szőnyi Szilárd, a Heti Válasz újságírójának találata visszaröpíthet bennünket a 90-es évek elejére, amikor még régen minden jobb volt:

Kerényi Imre, a NER oszlopa, mit oszlopa, talapzata, alapja, teteje, maltere, téglája - már a rendszerváltás idején sorosozott - igaz, kissé más előjellel - még hozzá akkorát, hogy attól Németh Szilárd ijedtében kijárási tilalmat vezetne be.

Szerencsére nem mindenki feledékeny, így láthatott napvilágot egy, a most éppen Bayer Zsoltot a magyar irodalomba betuszkoló Kerényivel készült interjú, amelyben az akkor még a Demokratikus Chartában jövőt látó Bármilyenkormánykompatibilis Művész Úr kifejti, mennyire is szeretné Soros Györgyöt pénzügyminiszternek.

Élvezzék!

Frissítés

Szőnyi Szilárd, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese levélben hívta fel a figyelmünket, hogy a Kerényi-interjút nem ő találta meg, hanem csak továbbosztotta. A forrás vélhetően Simicska Lajos fia, Simicska Ádám lehet, aki még szombaton késő este tette ki a Pénzügyminiszternek Sorost című interjút a Facebook-oldalára. Innen kezdhetett el terjedni a közösségi hálón.