Tombolt a vihar a szomszédban

Hétszáz ember ünnepelt a sátorban, amit a szél összedöntött. 

Összedőlt egy óriássátor péntek éjjel Ausztriában a viharos időjárás miatt, két ember meghalt, legalább 120-an megsérültek, közülük húszan súlyosan - jelentette az osztrák sajtó szombaton a helyi katasztrófavédelem tájékoztatására hivatkozva.

A felső-ausztriai St. Johann am Waldéhoz tartozó Frauschereck településre az ott rendezett sátoros ünnep alatt csapott le a vihar. Értesülések szerint az orkánerejű szél összedöntötte a sátor alumíniumszerkezetét, amely alatt mintegy 700 ünneplő volt. A körzetben több százan - egyes források szerint ezren - tartózkodtak a katasztrófa idején.

Mintegy 150 főnyi mentőalakulat érkezett a helyszínre. A sérülteket több környékbeli kórházba szállították.

Az ügyészség vizsgálatot rendelt el.

Az ugyancsak felső-ausztriai Bad Ischlben egy cirkuszi sátrat ragadt magával a szél. A sátorban tartott állatok elmenekültek, és szétszéledtek a településen, s csak idővel tudták újra befogni a cirkusz pónijait és kecskéit.

A vihar szerte Felső-Ausztriában sok helyütt áramkimaradásokat idézett elő,  mintegy 150 ezer háztartás maradt villany nélkül.

Az ítéletidő a közlekedésben is fennakadásokhoz vezetett, az osztrák tartományban több közúti baleset is történt. Különösen a vasúti közlekedés szenvedte meg a vihart, a sínekre dőlt fák miatt Kufstein és Salzburg között átmenetileg nem közlekednek vasúti szerelvények.

Forrás
MTI