16 millió embert érint a katasztrófa

Humanitárius válság veszélyére figyelmeztetett a nemzetközi vöröskereszt Dél-Ázsiában, ahol több mint 16 millió embert sújtanak a monszunesők okozta áradások.

"Gyorsan az elmúlt évek egyik legsúlyosabb humanitárius válsága alakulhat ki a térségben, és azonnali intézkedések szükségesek a pusztító csapás több millió áldozata szükségleteinek kielégítésére. Nepálban, Bangladesben és Indiában súlyos élelmiszerhiány alakult ki, a szennyezett árvíz betegségeket okoz" - fogalmazott Martin Faller, a nemzetközi segélyszervezet regionális igazgatója. 

Indiában, ahol több mint 12 millió embert sújtanak az áradások, több mint 400 ember vesztette életét, csak a keleti Bihar államban az elmúlt napokban 153-ról 202-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

Banglades és Nepál területének több mint egyharmadát árasztották el a folyók, amelyek vízszintje minden korábbi rekordot megdöntött.

Bangladesben több mint hatmillió embert sújt a katasztrófa, mintegy 300 ezren menekültek el otthonaikból és több mint százan haltak meg. 

Nepálban 128 emberéletet követelt a természeti katasztrófa, 33-an eltűntek - közölte a nepáli vöröskereszt.

Thaiföldön, ahol 36-an vesztették életüket a monszunesőzésekben, mintegy kétmillió embert sújt nyolc tartományban a természeti csapás.

Forrás
MTI
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. július 22. | 16:59
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
sss
2019. július 22. | 15:06
Egyre több ilyen esetre lehet számítani a tömeges betelepítés miatt.
1
sss
2019. július 22. | 14:14
A mérsékelt jobboldali erőknek nem lehet baloldali jelöltjük Orbán Viktor leváltására.
Nem bizonyulhattak elegendőnek a kamuregek.