Schiffer után Miskolc volt KDNP-s polgármestere is támogatja a béruniót

Egyre többen látják, hogy a bérek felzárkóztatása pártok feletti közös érdek.

Múlt héten a volt LMP-s országgyűlési képviselő, Schiffer András támogatta aláírásával a béruniós kezdeményezést és közölte:

„Nemcsak hogy egyetértek vele, de a legfontosabb dolognak is tartom”.

Hétfőn pedig a miskolci standnál tűnt fel a város volt KDNP-s polgármestere Kobold Tamás, aki szintén aláírta a kezdeményezést, 

ami egy új Európa-tervnek is tekinthető, és amivel egy igazságos és szolidáris Európai Uniót hozhatunk létre, ahol mindenki a saját szülőföldjén boldogulhat és nem kényszerül a nélkülözés miatt elhagyni hazáját.

Miskolc egyébként pont egy olyan város, ahol még nagyobb szükség van arra, hogy a kormánypárti politikusok kövessék Kobold Tamás példáját, hiszen a bérunió nem csak az államok közötti, de a belső migrációt is megállíthatná. A kelet-magyarországi város és térsége évek óta küzd a jelenséggel, hogy a lakosok a nyugati országrészbe vagy a fővárosba költöznek a jobb megélhetés és munkakörülmények reményében. 

A legutóbbi kis-népszámlálás adatai szerint Miskolcot 23 ezren hagyták el az elmúlt 11 évben. 

A KSH adatai szerint Miskolc és környéke leszakad. A bérek alig haladják meg az országos átlag 75 százalékát, a fővárosiak pedig már dupláját viszik haza annak, amit az ott élők megkeresnek,

ezért égető szükség volna az országrészek közötti bérkiegyenlítésre is, amire megfelelő eszköz lenne a bérunió.