Beismerte tettét a borsodnádasdi lány gyilkosa

Meztelenül helyezte bele az eszméletlen lány testét a vizes aknába.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint B. Roland elismerte, hogy szombat este találkozott a település egyik erdős területén a fiatal lánnyal, akit később eszméletlenül tett a templom melletti vizes aknába.

Az orvosszakértői vizsgálat még nem érkezett meg, de a lány halálát valószínűleg fulladás okozta, mivel az akna vízzel volt teli.

Mecser Tamás elmondta, hogy a lányra meztelenül találtak rá, azonban szexuális indíttatású bűncselekmény nem merült fel.

Arról, hogy B. Roland, aki egyedül követte el tettét, kábítószer befolyáltsága alatt állt-e a gyilkosság elkövetésekor még várják a hatóságok szakvéleményét. A rendőrség kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását.

K. Csenge szombaton délután indult el otthonról és este 10-ig kapot kimenőt, ám sem a megadott időpontban, sem másnap nem tért haza és nem adott életjelet magáról. Egy helyi nő azt nyilatkozta, hogy szombat este 8 óra körül, mikor hazafelé tartott még látta a lányt egy barátnőjével szalonnát sütögetni az Alsó-tónál.

K. Csengét sokan ismerték a 3000 lelket számláló településen, mert aktív résztvevője volt a közösségi életnek, az ózdi színjátszókörben is vendégszerepelt, így számtalan városi rendezvényen feltűnt. 

A lány a Janiczak Dávid ózdi polgármester melletti szimpátiatüntetésen is fellépett, ahol virágot adott a városvezetőnek, aki megrendülten értesült a halálesetről.

(Fotó: ozd.hu)