Önmerénylet: mégsem a "rasszisták" gyújtották föl az érdi házfoglaló cigányok autóját

Micsoda meglepetés: a lakásmaffia megpróbálta félrevezetni a rendőröket.

Mint emlékezetes, tavaly augusztusban egy cigány család üldözött el egy kétgyermekes érdi asszonyt saját családi házából, a helyi rendőrség teljes tétlensége mellett.

Így túrta ki házából a családot az érdi cigánymaffia

Nyár végén egy érdi nő és gyermekei arra ébredtek, hogy az általuk lakott kertes ház konyhájában egy vadidegen cigány család üldögél, az idegenek az ingatlan alsó szintjét teljesen elfoglalták. A magyar asszony tulajdonának a felét másfél hónapja mintegy tucatnyi idegen birtokolja teljesen önkényesen, a rendőrségtől még minimális segítséget sem kapott, ő és két lánya kénytelenek voltak elmenekülni saját otthonukból.

Miután az Alfahír beszámolt az esetről, a hatóságok kelletlenül, de megmozdultak, a cigányokról pedig kiderült, hogy nem is olyan ártatlanok, mint azt elsőre láttatni szerették volna.

Mégsem ma született bárányok az érdi házfoglalók? Büntetőeljárást indított a rendőrség

A rendőrség szerint nem igaz, hogy az érdi egyenruhások tétlenül nézték végig, hogy "az asszony házába több személy egyik napról a másikra beköltözött és az ott lévő bútorokat kidobálták, illetve zaklatták a nőt és lányait."A rendőrség ugyanis az irányadó tényállás alapján zaklatás- és rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított

Majd a 2016. október 17-ére virradó hajnalon váratlan esemény történt:

az éj leple alatt valakik gyúlékony anyagot dobtak az elfoglalt családi házra, és felgyújtották a telken parkoló személyautót, miközben R.-ék az ingatlanban tartózkodtak.

Megpróbálták felgyújtani az érdi házat (VIDEÓ)

Újabb fordulat az érdi családi ház ügyében, amiről portálunk számolt be elsőként. A Rostás család és a tulajdonos közti vita eddig verbális és jogi úton maradt, ám most vasárnap hajnalban ismeretlen tettesek gyúlékony anyagot dobtak a házra, a telken parkoló autó pedig kiégett.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság akkor emberölés kísérlete bűntett gyanújával rendelt el nyomozást az ügyben.

A családfő, R. Krisztián, a sajtónak adott nyilatkozataiban rasszista, cigányellenes cselekménynek igyekezett beállítani a gyújtogatást, és az ingatlan 50 százalékos tulajdonosát, T. Erikát vádolta a bűncselekmény elkövetésével.

Portálunk még egy, a rendőri helyszínelés alkalmával készült videót is kapott a család egyik tagjától, mely R.-ék "őszinte felindultságát" volt hivatott megörökíteni és igazolni:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=RYdK5tGQq3o]

A friss információk fényében azonban úgy tűnik, hiába volt a helyszínen eljátszott teátrális aggodalom:

a Privát Kopó értesülései szerint a rendőrség a közelmúltban megszüntette a nyomozást, ugyanis kiderült, hogy a gyújtogatást épp maga a családfő hajtotta végre, hogy így keverje gyanúba az általuk elüldözött asszonyt.

A bűnügyi portál úgy tudja, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság R. Krisztián ellen hatóság félrevezetése miatt javasolt vádemelést.

Az ügy előzményeit és a kapcsolódó cikkeinket ITT olvashatja el.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)