A Ryanair utasai a törölt járatok teljes listáját követelik

A Ryanair szombaton jelentette be, hogy járatainak majdnem 2 százalékát kénytelen törölni a téli menetrend kezdetéig, mivel a szabadságolási rendszerük átalakítását végzik, ezért a pilóták és légiutas-kísérők szabadságai őszre sűrűsödtek. Az intézkedés napi 40-50 járatot érint.

Az utasok számára a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a légitársaság nem hajlandó kiadni a törölt járatok teljes listáját.

Hétfőn csak szerdáig látni előre, hogy melyik gépek szállnak majd fel és melyek nem.

Csaknem háromszázezer utasával cseszett ki a Ryanair, és még jól le is húzza őket

A Ryanair mai lépése simán elment volna egy "Fapad" epizódnak. A légitársaság ugyanis egyetlen tollvonással törölt 2.000 (kétezer) járatot - írja a Globoport. Ráadásul az intézkedést csak az utolsó pillanatban jelentették be, így sokan csak a reptéren értesültek arról, hogy a gépük nem száll fel.

Az utasok a közösségi oldalon támadtak neki a vállalatnak az információhiány miatt, ami a BBC értesülései szerint abból is adódhat, hogy nagyon sok pilóta hagyta ott őket idén, így maguk sem tudják biztosan, hogy melyik járatok indulnak majd el.

Csak a Norwagian Air 140 pilótával szerződött idén a Ryanair állományából.

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye szerint nagy károk fognak keletkezni, és ezeket nem fogják mind megtéríteni.

A járatritkítások 400 ezer utast érinthetnek, akiknek a cég elvileg lehetővé teszi az utazás időpontjának megváltoztatását, vagy visszatérítik a jegy árát, de ettől eltérő feláras megoldásokkal járó esetekről is beszámoltak már a pórul járt utasok.