Mindeközben az MTVA Tusványoson vásárolgat házakat – véletlen lenne?

Így már érthető minden.

"Az 545 négyzetméteres telken álló, nemrég felújított, 104 négyzetméteres alapterületű, összesen 15 szobás villa Tusnádfürdő valószínűleg leginkább félreeső pontján, az Olt túlsó partján húzódó Állomás/Gării utca legelején, a 7 szám alatt, gyakorlatilag a települést határoló erdő szélén található. Rögtön az ingatlan mellett, a 9-es szám alatt található egy másik, javításra szoruló, vakolatlan falú, régi ingatlan – ezt a 99 négyzetméteres házat a hozzá tartozó 778 négyzetméteres telekkel együtt szintén megvásárolta 2013-ban az MTVA, 52 ezer euróért (15 millió forint)"- írta az Átlátszó Erdély.

Hatvanmillióból építünk faházakat Tusnádfürdőn Németh Zsolt szomszédjának?

Tavaly év végén írtunk arról, hogy a Tusványost szervező Pro Minoritate Alapítvány a Bethlen Gábor Alaptól (BGA) kapott támogatásból egy olyan cégnek adott több mint hatvanmilliós megbízást, amelyben érdekelt a szervezet egyik vezetője is. Mostanra kiderült, hogy a pénzből épülő ingatlanok sem az alapítvány, hanem Németh Zsolt fideszes politikus körének vagyonát gyarapítják.

Az ismert, hogy a Orbán Viktor és a Fidesz számára milyen jelentőséggel bír a szabadegyetemen, amelyen évek óta látványosan jelen van az MTVA is. Egy korábbi adatigényléssel az Átlátszó kiderítette, hogy 2016-ban 25 munkavállaló volt jelen a táborban, utaztatásuk több mint 500 ezer forintba (1600 euró) került.

Persze, mindezt az Önök pénzéből.

Így persze egyáltalán nem olyan meglepő, hogy a köztévé a honlapján kutyának nevezi az ellenzéki újságírókat, és az MTI nem jelenteti meg a Jobbik közleményét.