2017. 09. 18. 08:57

Letöröltek egy Orbán-családról szóló cikket, és kirúgták a főszerkesztőt

Persze nem teljesen biztos, hogy a két dolognak köze van egymáshoz, de ilyen véletlenek ritkán szoktak történni.

A Zoom.hu nevű oldalról van szó, ami sokakhoz hasonlóan átvette a Magyar Nemzet „Rejtélyes pénzmozgásra bukkantunk az Orbán család cégénél” című cikkét. Ez arról szólt, hogy a családi cégből, a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-ből százmilliós osztalékokat vesznek ki a családtagok, és most is újabb tízmilliókat zsebelnek be, de üzletileg érdekes módszerekkel.

A cikket azonban a Zoom.hu-ról szeptember 7-én, tehát az átvétel utáni órákban elérhetetlenné tették, majd kora este közlemény jelent meg az oldalon arról, hogy lényegében kirúgták a főszerkesztőt, Zappe Gábort - emlékeztetett a 444.hu.

Tarjányi Péter tulajdonos azt írta, köszöni Zappe eddigi munkáját, de innentől Murányi András hírigazgató, a Népszabadság utolsó főszerkesztője veszi át a helyét.

A leváltott főszerkesztő lehet, hogy csupán a szerződésének eleget téve, de nem nyilatkozik arról, hogy van-e köze a két esetnek egymáshoz.

„Nem nyilatkozom. Kérdezzétek meg Tarjányit, Murányit.”

- mondta a 444-nek, akik Murányitól pedig azt a választ kapták, hogy tényleg hiba volt az orbános lapszemle elkészítése, de Zappe távozása mögött nem hirtelen döntés állt.