12 légióst hívott be Storck a válogatott keretbe, csatár nincs köztük

Igazából teljesen mindegy.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának pénteki beszámolója emlékeztet rá, hogy a külföldön játszó kerettagok többsége szerepelt a tavalyi Európa-bajnokságon, csak Megyeri Balázs és Sallai Roland nem volt ott.

Visszatérő is van az előző meccshez képest, hiszen a francia Dijonban futballozó Lang Ádámnak ismét meghívót küldött Bernd Storck. 

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is a keret tagja, annak ellenére, hogy eltiltás miatt Svájcban nem léphet pályára.

Szalai Ádám, Pintér Ádám és Kleinheisler László továbbra sem egészséges, így rájuk nem számíthat a szakmai stáb az októberi meccseken, Nikolics Nemanja pedig azt kérte, hogy klubcsapatánál, az amerikai Chicago Fire-nél maradhasson.

"Bár néhány külföldön játszó futballistánk sajnos még mindig sérült, ennek ellenére jó és erős csapatunk lesz a pályán a Svájc és a Feröer-szigetek elleni mérkőzéseken" - fogalmazott Bernd Storck. 

A magyar élvonalban szereplő játékosok névsorát az OTP Bank Liga hétvégi fordulója után hozza nyilvánosságra az edző. 

A svájciak ellen október 7-én Bázelben játszik a magyar válogatott, amely három nappal később a feröeri csapattal szemben a Groupama Arénában zárja a jövő évi oroszországi vb selejtezősorozatát, de a továbbjutást már nem harcolhatja ki.

A keret külföldön játszó tagjai:

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig) Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre) Guzmics Richárd (Yanbian) Kádár Tamás (Dinamo Kijev) Korhut Mihály (Hapoel Beer-Sheva) Lang Ádám (Dijon)

Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Al-Wahda) Elek Ákos (FK Almaty) Nagy Ádám (Bologna) Sallai Roland (APOEL) Stieber Zoltán (DC United)