Andy Vajna és a fideszes médiauralom ellen tüntetnek Győrben - A Jobbik is a civilek mellett

A kezdeményezők nem tűri, hogy behabzsolják a kedvenc megyei lapjukat.

A győri szervezők célja, hogy megálljt parancsoljanak a fideszes médiabirodalom terjeszkedésének, és Andy Vajna tudtára adják:

nem szeretnék, ha "a család napilapja", azaz az általa fölvásárolt Kisalföld elveszítené eddigi objektivitását, és a kormánypropaganda szócsövévé válna.

Hivatalos: Andy Vajnáé a Bors

A GVH közölte: az AValue Befektetési Kft. a Vajna-csoport tagja, amely a televíziós és a rádiós médiaszolgáltatási és hirdetési piacokon, míg a Lapcom-csoport a nyomtatott sajtó piacán van jelen. A tranzakcióban részes felek piaci tevékenységei között érdemi horizontális átfedést, vagy versenyprobléma lehetőségét felvető kapcsolódást nem azonosított a versenyhatóság sem az országos, sem a regionális hirdetési piacokon.

Portálunk telefonon utolérte Magyar Zoltánt, a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei országgyűlési képviselőjét, aki az LMP és Bárány István, a győri közgyűlés független képviselője mellett szólal majd föl a holnapi rendezvényen.

A jobbikos honatya az Alfahírnek elmondta:

a győriek joggal félnek attól, hogy Andy Vajna kezei között a megyei lap már nem fog olyan széleskörű és korrekt tájékoztatást nyújtani, mint eddig.

Magyar Zoltán hozzátette: ugyan sokszor jelentek meg olyan cikkek a lapban, amelyek nem tetszettek egyik, vagy másik politikai szereplőnek, de eddig azért minden vélemény helyet kapott az újságban, ám semmi garancia nincs rá, hogy ez a jövőben is így marad.

"Az a tapasztalatunk, hogy azok a sajtótermékek, melyek eddig az Andy Vajna neve által is fémjelzett fideszes érdekkör kezébe kerültek, mind elveszítették a véleménysemlegességüket"

- tette hozzá a Jobbik képviselője.

Az esemény szervezői mindenkit várnak, aki egyetért a céljukkal, a tüntetés Facebook-eseménye alább érhető el:

Közzétette: Magyar Zoltán – 2017. szeptember 25.