Volner János is nyilvános vitára hívta Gulyás Gergelyt

Ön szerint lesz vita, vagy csak a megsemmisülő MSZP-t próbálják életben tartani?

Történt ugyebár, hogy hétfőn Botka László távozásával magába omlott a baloldal még legerősebb tényezőjének számító, Magyar Szocialista Párt.

Miniszterelnök-jelöltjük épp aznap este vitázott volna a Jobbik elnökével, Vona Gáborral az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában. Azért egymással és nem a kormányzó politikusokkal vitáztak volna, mert az elmúlt évek tapasztalatai alapján elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Fideszből bárki is szembenézzen bárkivel is az ellenzék tagjai közül egy nyilvános, élő vita során.

Botka távozásakor közölte, hogy számára különösen fájdalmas, hogy a szocialista erők

"nem leváltani akarják a NER-t, hanem együtt élni vele" ,

továbbá, hogy nem tudott arról sem

"a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket",

köztük az ő pátját is.

A bejelentéssel az MSZP a törpepártiság felé kezdett száguldani, amit a Fidesz nem engedhet meg. Ezzel ugyanis megborulna az a centrális erőtér, amit 2009 óta építgetett és számára kedvezőtlenül a Jobbikhoz vándorolhatnának a baloldali szavazatok.

És láss csodát, a Kósa Lajos helyére érkezett újdonsült frakcióvezető Gulyás Gergely, hirtelen elfogadta az MSZP frakcióvezetőjének, Tóth Bertalannak a kihívását, hogy vitázzanak már egy jót a bevándorlásról.

Lehet arra fogni a dolgot, hogy a személyi változtatások hozták ezt a szemléletváltást (bár valljuk be egy Kósa- akárki vitát biztos szórakoztatóbb lett volna nézni), de csak abban az esetben, ha a Fidesz kiáll a Jobbikkal is.

A hír hallatán ugyanis nem késlekedett a Jobbik frakcióvezetője, Volner János sem, és a kormánypárt nyitottságán felbuzdulva ő is vitára hívta Gulyás Gergelyt.

"Bizonyos vagyok ugyanakkor abban, hogy ha az MSZP frakcióvezetőjével nyitott az érdemi vitára, akkor még inkább nyitott lesz a kihívó erő, a Jobbik – amely lényegesen nagyobb társadalmi támogatottsággal rendelkezik az MSZP-nél – frakcióvezetőjével is vitázni."

-írja facebook bejegyzésében a jobbikos politikus.

Kíváncsian várjuk Gulyás Gergely elfogadja-e a kihívást, ha nem, kénytelenek leszünk azt hinni, hogy ha bajban az MSZP, bajban a Fidesz.
 

Bajban az MSZP, bajban a Fidesz

Elfogadta a vitalehetőséget Gulyás Gergely, hogy a bevándorlás kérdéséről ütköztesse álláspontját a történelmi mélypontra süllyedt MSZP frakcióvezetőjével. Tóth Bertalan és a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának újdonsült vezetőjének szópárbaja mellett formálódik a nemzetbiztonsági bizottság szocialista és kormánypárti tagjainak, Molnár Zsoltnak és Németh Szilárdnak a verbális összecsapása is.